HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tvåbarnsmor i Kalmar blir av med bostad

Kalmar En hyresgäst med två minderåriga barn blir av med sin lägenhet, efter att frågan prövats i Svea hovrätt.

Kvinnan, som hyr en lägenhet av Rikshem i Kalmar, blev uppsagd av hyresvärden på grund av hyresskulder. Hon motsade sig uppsägningen men förlorade hyreskontraktet när hyresnämnden tog upp frågan. Kvinnan överklagade hyresnämndens beslut till Svea hovrätt.

Hon uppgav att hon blivit lurad på pengar och varit sjuk men sedan fått ordning på ekonomin och betalat hyror i tid sedan hyresnämndens beslut. Hon har också två minderåriga barn boende hos sig. Därför är det viktigt för henne att behålla bostaden.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Hovrätten anser att varken bedrägeriet hon utsattes för eller hennes sjukdom är omständigheter som ska ha påverkat att hon dragit på sig hyresskulder. Därför går Svea hovrätt på hyresnämndens linje och avslår kvinnans överklagande. Hon blir av med hyreskontraktet.

Annons

Hovrätten ger kvinnan två månaders uppskov med att flytta. Detta för att hon bor ensam i lägenheten med sina barn och för att hon betalat hyresskulderna.    

Läs mer:

Annons
Läs ocksåSaneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Tre vräks från lägenheter i Kalmar

Läs också Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Efter åtta år i skogen – nu vräks Amir från kojan: "Det var min enda utväg" Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.