Annons

Tvångsförvaltning upphävd i Partille

Partille Hyresnämnden har avslutat tvångsförvaltningen av ett hyreshus i Partille. Detta sedan fastighetsägaren tecknat ett avtal om att leja ut förvaltningen.

Det var i höstas som hyresnämnden fråntog ägaren, Boonzai KB, ansvaret för det aktuella huset på begäran av Hyresgästföreningen.

Då hade hyresvärden en längre tid ignorerat upprepade krav från både hyresnämnden och kommunen på att åtgärda allvarliga brister i huset och på tomten.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I samband med beslutet åtog sig kommunägda Partillebo att tills vidare sköta om fastigheten.

Men nu har Hyresgästföreningen dragit tillbaka sin begäran om fortsatt tvångsförvaltning. Detta sedan fastighetsägaren tecknat ett treårigt avtal om fastighetsförvaltning med en lokal firma. Avtalet gäller från och med årsskiftet.

Annons

Flera av de tidigare bristerna har också avhjälpts. Ett stort hål i husets gräsmatta har lagats, och elen i en av lägenheterna har åtgärdats. Flera hyresgäster har också fått tillbaka totalt närmare 90 000 kronor som hyresvärden felaktigt krävt i höjd hyra.

Läs ocksåSå blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”Händer som river ett hyreskontrakt. Man som tittar rakt fram.

I januari avser fastighetsägaren att gå igenom fastigheten och dess lägenheter i januari för att göra upp en underhållsplan.

Hyresgästföreningens jurist Conny Borup hoppas att nyordningen ska gynna de boende i huset.

Annons

– Fungerar det inte får hyresgästerna återkoppla till mig, säger han.

Läs ocksåBelamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar
Läs också Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.