HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tvångsförvaltning upphävd i Partille

Partille Hyresnämnden har avslutat tvångsförvaltningen av ett hyreshus i Partille. Detta sedan fastighetsägaren tecknat ett avtal om att leja ut förvaltningen.

Det var i höstas som hyresnämnden fråntog ägaren, Boonzai KB, ansvaret för det aktuella huset på begäran av Hyresgästföreningen.

Då hade hyresvärden en längre tid ignorerat upprepade krav från både hyresnämnden och kommunen på att åtgärda allvarliga brister i huset och på tomten.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

I samband med beslutet åtog sig kommunägda Partillebo att tills vidare sköta om fastigheten.

Men nu har Hyresgästföreningen dragit tillbaka sin begäran om fortsatt tvångsförvaltning. Detta sedan fastighetsägaren tecknat ett treårigt avtal om fastighetsförvaltning med en lokal firma. Avtalet gäller från och med årsskiftet.

Annons

Flera av de tidigare bristerna har också avhjälpts. Ett stort hål i husets gräsmatta har lagats, och elen i en av lägenheterna har åtgärdats. Flera hyresgäster har också fått tillbaka totalt närmare 90 000 kronor som hyresvärden felaktigt krävt i höjd hyra.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

I januari avser fastighetsägaren att gå igenom fastigheten och dess lägenheter i januari för att göra upp en underhållsplan.

Hyresgästföreningens jurist Conny Borup hoppas att nyordningen ska gynna de boende i huset.

Annons

– Fungerar det inte får hyresgästerna återkoppla till mig, säger han.

Läs ocksåRöker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästenFörbjudet att röka
Läs också Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.