Annons

Tvättlista bevis för otillåten andrahandsuthyrning

Malmö Hyresgästen bor inte i sin lägenhet och har inte gjort på flera år. Det hävdar hyresvärden. Som bevis har man tvättlistor som visar att hyresgästen inte har tvättat de senaste tre månaderna.

Tvättlistorna, som hyresvärden lämnat in till hyresnämnden, visar också att den person som man misstänker hyr lägenheten i andra hand har använt tvättstugan. Hon har dessutom varit skriven på adressen vilket inte förstahandshyresgästen blev förrän hyresvärden sade upp honom. Värden menar att hyresgästen bor i en annan del av landet medan han olovligen hyrt ut sin lägenhet i Malmö till en släkting.

Hyresgästen har tidigare i omgångar fått tillstånd av värden att hyra ut sin lägenhet i andra hand. Men de senaste tillståndet gick ut tidigt i somras. Efter det skulle han flytta tillbaka vilket inte skett, hävdar värden. Eftersom hyresgästen motsätter sig uppsägningen kommer fallet att avgöras i hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.