Annons

Tvingas baka bleka bullar

Nyheter Ugnen når bara upp till 238 grader. Det gör att hyresgästens bullar och pajer inte får den goda, bruna ytan som hon vill ha. Det räcker dock inte för att hyresvärden ska behöva ge henne en ny spis.​
Det var i mars 1999 som den nu 56-åriga kvinnan flyttade in i lägenheten på två rum och kök i Skärhamn, på Tjörn. Redan då klagade hon till hyresvärden om att spisen höll för låg temperatur, men utan att något hände.
Förra året fick hon till slut en ny, men begagnad, spis av hyresvärden. Allt borde därmed vara frid och fröjd, men inte.
Den nya spisen uppnår bara 238 grader som högst, vilket är på tok för lågt, tycker kvinnan.
 
Den låga temperaturen gör nämligen att hennes bullar och pajer inte får den goda, bruna ytan som hon vill ha. Det går visserligen att få upp temperaturen något genom att sätta på grillelementet i ugnen, men det är svårt att passa och maten riskerar att brännas vid.
Hyresvärden å sin sida hävdade att 238 grader är fullt godtagbart. Kvinnans tidigare spis hade inte heller uppnått 250 grader och den nya spisen innebar därför ingen försämring av boendestandarden, enligt värden.
Spistillverkaren har dessutom i ett yttrande förklarat att en temperaturavvikelse på tio grader är normalt för modellen.
Kvinnan vände sig till hyresnämnden med förhoppning om att få en ny spis. Hyresnämnden gick dock på värdens linje och avslog kvinnans begäran.
 
Det faktum att ugnen bara uppnår 238 grader i stället för 250 grader är inte tillräckligt allvarligt för att värden ska tvingas ge henne en ny spis, enligt nämnden.
Kvinnan gav sig inte och drev ärendet till hovrätten som nu gör samma bedömning som nämnden.
Kvinnan får även i framtiden nöja sig med bleka bullar.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ulf och Charlotta la 1 miljon ur egen ficka på sitt kök – nu vill värden riva ut det Hyresgäster på Gryta riskerar chockhöjda hyror De lever i stanken av kloak och hundbajs Kräver ersättning för trasiga köksluckor Hyresgäst misstänks ha kastat ut stora delar av inredningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.