Annons

Uddevallahem vill ha kraftiga hyreshöjningar

Uddevalla Ett spann mellan 2,2 och 5,2 procent. Så mycket vill Uddevallahem höja sina hyror från 1 april i år. Högsta höjningen är att vänta på Walkeskroken. För mycket, anser hyresgästföreningens förhandlare. I början av februari startar förhandlingarna.
Foto: Karin Gistedt
Uddevallahem vill höja sina hyror med i snitt 3,2 procent från första april. "För mycket", menar hyresgästföreningen.

Hyreshusen på Walkeskroken i Uddevalla har varit den stora stötestenen de senaste åren. Förra året enades parterna om att här ska hyrorna höjas och det rejält. Det är också de höjningarna som sticker ut i det yrkande som Uddevallahem nu lägger fram.

Hyresgästföreningens förhandlare Jakob Agirman säger att snittet på de hyreshöjningar Uddevallahem vill ha är 3,2 procent. Men han menar att det är för mycket, med tanke på det kostnadsläge som råder nu.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Just nu förbereder vi oss inför förhandlingen genom att granska det underlag som finns. Vi har goda förhoppningar om att hitta en gynnsam lösning för hyresgästerna säger Jakob Agirman.

I och med uppgörelsen förra året tog parterna det första steget för att komma tillrätta med de obalanser som finns inom Uddevallahems fastigheter.

Annons

– Efter en grundlig översyn av hyresnivåerna kunde vi konstatera att de spretar och att hyresgäster inte betalar lika hyra för likvärdiga lägenheter. Det är viktigt att hyror upplevs som rättvisa och vi kommer att fortsätta arbetet mot obalanser under den här förhandlingsomgången, förklarar Jakob Agirman.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

 

Uddevallahem har nästan 4 300 lägenheter.

Annons

Listan: Här kan du se hur mycket bostadsbolagen i Västra Götaland vill höja sina hyror i år.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.