Annons

Underhållsbehov driver upp hyror i Laxå

Laxå Laxåhems stora underhållsbehov ger en hyreshöjning på 1,1 procent, det står klart efter en överenskommelse med Hyresgästföreningen. Men egentligen hade bolaget behövt mer.

Från den 1 januari 2018 höjs hyrorna för Laxåhems drygt 600 lägenheter med 1,1 procent. Det motsvarar en höjning på 55 kronor i månaden för den som i dag betalar 5000 kronor per månad.

– Förhandlingarna har förts på ett bra plan där båda parter tagit del av varandras olika intressen. Laxåhem har ett stort underhållsbehov, något som vi försökt avväga mot en hyreshöjning som både gynnar bolaget och som är bra för hyresgästerna, säger Marcus Johansson som är förhandlare för Hyresgästföreningen i Örebro.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mattias Looström som är vd på Laxåhem säger att underhållsbehovet är så stort att bolaget egentligen hade behov av en större höjning.

Annons

– Det är kopplat främst till underhållsbehovet men också till taxehöjningar och övriga kostnadsökningar, säger han.

 

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.