HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Underhållsbehov driver upp hyror i Laxå

Laxå Laxåhems stora underhållsbehov ger en hyreshöjning på 1,1 procent, det står klart efter en överenskommelse med Hyresgästföreningen. Men egentligen hade bolaget behövt mer.

Från den 1 januari 2018 höjs hyrorna för Laxåhems drygt 600 lägenheter med 1,1 procent. Det motsvarar en höjning på 55 kronor i månaden för den som i dag betalar 5000 kronor per månad.

– Förhandlingarna har förts på ett bra plan där båda parter tagit del av varandras olika intressen. Laxåhem har ett stort underhållsbehov, något som vi försökt avväga mot en hyreshöjning som både gynnar bolaget och som är bra för hyresgästerna, säger Marcus Johansson som är förhandlare för Hyresgästföreningen i Örebro.

Läs ocksåFörhandlare i oväntat möte

Mattias Looström som är vd på Laxåhem säger att underhållsbehovet är så stort att bolaget egentligen hade behov av en större höjning.

– Det är kopplat främst till underhållsbehovet men också till taxehöjningar och övriga kostnadsökningar, säger han.

 

Läs ocksåLulebo krävs på miljonbelopp
Läs också Hyresnämnden sätter stopp för kontant hyresbetalning Första hyreskravet 2,3 procent Tvingas flytta på grund av obetalda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.