Annons

Unga bor billigast i Jämtland och Västernorrland

Norrbotten Ungdomar betalar i snitt 3 500 kronor i månaden för sin bostad. Men boendekostnaderna skiljer sig åt beroende på var i landet man bor.

Dyrast är det i Stockholm, 3 700 kronor i månaden per person, och billigast är det i södra Norrland, 2 700 kronor. I norra Norrland betalar man 3 300 kronor i månaden för att bo.
Det visar Ungdomsbarometern 2016, en nationell undersökning baserad på närmare 16 000 unga i åldern 15-24 år. Studien visar också att det är ungdomarna i Norrland som upplever det vara svårast att få ett boende.
Trots det så toppar de listan över hur många som flyttat hemifrån. 71 procent i norra Norrland och 59 procent i södra har flugit ur boet, jämfört med övriga landet som ligger mellan 37 procent (Stockholm) och 55 procent (Östra Mellansverige). Boendeformerna i norr och söder skiljer sig mycket åt också.
I Stockholm bor 33 procent i bostadsrätt, att jämföra med 14 procent i södra Norrland

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.