HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uppsagd får bo kvar i 1,5 år extra

Göteborg Hyresgästen förlorade kontraktet efter upprepade störningar. Men göteborgaren får lite andrum, tack vare en uppgörelse med värden.
Foto: Gry Ellebjerg
Foto: Gry Ellebjerg

I februari skrev Hem & Hyra om en kvinna i västra Göteborg som anklagades för vanvård och störningar. Enligt värden handlade om återkommande gap och skrik, hög musik, bankande och smällar både natt och dag.

Hyresgästen hävdade däremot att huset var så lyhört att det räckte med att diska för att grannarna skulle störas.

Läs ocksåHyresvärd om mystiska fläckar: Finns inget som heter häxsothäxsot

När hyresnämnden tog upp ärendet förlorade hyresgästen. Enligt beslutet skulle hennes hyreskontrakt upphöra att gälla i juli 2018.

Kvinnan överklagade beslutet till Svea hovrätt med hjälp av sitt ombud från Hyresgästföreningen. Men innan ärendet hamnade där lyckades hyresgästen och värden enas om en uppgörelse.

Förlikningen innebär bland annat att kvinnan får skjuta fram flytten till den 2 januari 2020. Hon har också rätt att genomföra ett byte, om hon hittar en lägenhet hos en annan värd och den nya hyresgästen godkänns.

Läs ocksåVara Bostäder vill höja mest i regionen

Efter att uppgörelsen var klar ville värden och hyresgästen att Svea hovrätt skulle häva hyresnämndens beslut och godkänna förlikningen. Det skedde tidigare i höstas.

Läs också TV-profil bilade bort sitt eget golv – vräks och krävs på 200 000 Hyresgäst ställde in 17 besiktningar – får bo kvar Hyreshöjningarna för 2020 fördelade i Vårgårda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.