HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kvinnans försvar: Gap och skrik var radioteater

Göteborg Göteborgaren riskerade uppsägning för störningar och vanvård, men hävdar att huset är lyhört och bostaden sliten sedan länge. Hyresnämnden tror inte på kvinnans version. Hon måste flytta.

Ord stod mot ord när hyresnämnden tog upp ett uppsägningsärende. Värden: hyresgästen i västra Göteborg har stört grannarna under en längre tid och vanvårdat lägenheten.

Hyresgästen: lägenheten var sliten redan när hon flyttade in för 15 år sedan och huset är så lyhört att grannarna störs bara hon diskar.

Läs ocksåAnklagades för vanvård - får bo kvar

Enligt värden har störningarna handlat om gap och skrik, hög musik, bankande och smällar både natt och dag.

Störningsjouren kom till bostaden efter en anmälan hösten 2017. Då konstaterade personalen att det fanns kraftiga skador på köksmattan, på diskbänken och på i princip alla köksskåp.

Kvinnan har fått flera uppmaningar om att rätta sig. Störningarna fortsatte trots det. Till slut valde hyresvärden att säga upp kontraktet. Även efter det har oljud hörts från lägenheten.

Läs ocksåHalmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket

När hyresnämnden tog upp frågan gav hyresgästen med sin version av händelserna.
Enligt henne har lägenheten varit sliten länge och värden har inte åtgärdat brister trots att hon sagt till.

Några av ljuden från hennes lägenhet har hon en förklaring till. Gap och skrik kan till exempel vara ljud från radion, eftersom hon ofta lyssnar på radioteatern.

Men hyresnämnden tror mer på en granne som vittnade vid sammanträdet. Enligt nämnden har hen på ett trovärdigt och återhållsamt sätt berättat om ständigt återkommande störningar från kvinnans lägenhet. Störningsjourens rapporter stöder vittnesmålet.

Läs ocksåHotades av vräkning för att inte ha lagat mat

Hyresnämnden anser att det är styrkt att kvinnan har stört på ett sätt som inte kan accepteras åtminstone sedan januari 2017 och hon måste därför flytta.

Hyresnämndens beslut är överklagat till Svea hovrätt.

Läs också Bad om lov att hyra ut – blev uppsagda efter 41 år Robert Dicksons stiftelse får lov att renovera i Annedal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.