HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vägrar betala hyra för ”skitstället” efter vräkning

Hallsberg En kvinna i 50-års åldern vägrar att betala hyra efter att hennes värd sagt upp henne. Anledningen till vräkningen var obetalda hyror.
Foto: Anna Rytterbrant
Örebro tingsrätt har dömt den unge mannen till 14 månaders fängelse för bland annat grovt hemfridsbrott.

När uppsägningen kom hade kvinnan missat att betala två månadshyror och hade en skuld på 11 200 kronor.

Enligt handlingarna till hyresnämnden, har den privata hyresvärden påmint både muntligen och skriftligen innan de beslutade om att vräka 50-åringen.

Läs ocksåBostadstoppar sågar fri hyressättning i nybyggt

Kvinnan å sin sida skriver att allt är ”lögn och påhitt”.

Exakt vad som är hittepå i hyresvärdens påståenden går kvinnan inte närmare in på, trots att hon riskerar att mista sitt hem. I stället skriver hon att det är så många lögner att ”det inte är lönt att lägga energi på att rätta alltihop”.

På grund av den enligt henne felaktiga uppsägningen, har kvinnan nu bestämt sig för att inte betala någon hyra alls. Men hon tänker inte heller flytta:

Läs ocksåUnga vill hellre äga än hyra

”Tills vidare håller jag inne med hyran OCH bor kvar”, skriver hon till hyresnämnden.

Trots beslutet att bo kvar, verkar kvinnan inte helt förtjust i platsen hon bor på. Vid sin signatur har hon angett ”Skitstället i Hallsbergs kommun” som bostadsort.

Efter att kvinnan hållit inne med hyror har skulden enligt hyresvärden nu vuxit till 22 400 kronor. Ärendet ska snart tas upp vid hyresnämndens förhandlingar i Örebro.

Läs ocksåÅfas vd: "Inte orimligt att höja hyran med 5 procent"
Läs också Här finns allt om stadsflytten De vill frigöra stora hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.