Annons

Vägrar betala hyra för ”skitstället” efter vräkning

Hallsberg En kvinna i 50-års åldern vägrar att betala hyra efter att hennes värd sagt upp henne. Anledningen till vräkningen var obetalda hyror.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyrestvisten mellan de två männen fick avgöras av Örebro tingsrätt. Förutom att betala hyresskulden på 230 000 kronor måste hyresgästen även betala villaägarens rättegångskostnader på drygt 100 000 kronor.

När uppsägningen kom hade kvinnan missat att betala två månadshyror och hade en skuld på 11 200 kronor.

Enligt handlingarna till hyresnämnden, har den privata hyresvärden påmint både muntligen och skriftligen innan de beslutade om att vräka 50-åringen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnan å sin sida skriver att allt är ”lögn och påhitt”.

Exakt vad som är hittepå i hyresvärdens påståenden går kvinnan inte närmare in på, trots att hon riskerar att mista sitt hem. I stället skriver hon att det är så många lögner att ”det inte är lönt att lägga energi på att rätta alltihop”.

Annons

På grund av den enligt henne felaktiga uppsägningen, har kvinnan nu bestämt sig för att inte betala någon hyra alls. Men hon tänker inte heller flytta:

Läs ocksåDärför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet

”Tills vidare håller jag inne med hyran OCH bor kvar”, skriver hon till hyresnämnden.

Trots beslutet att bo kvar, verkar kvinnan inte helt förtjust i platsen hon bor på. Vid sin signatur har hon angett ”Skitstället i Hallsbergs kommun” som bostadsort.

Annons

Efter att kvinnan hållit inne med hyror har skulden enligt hyresvärden nu vuxit till 22 400 kronor. Ärendet ska snart tas upp vid hyresnämndens förhandlingar i Örebro.

Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"
Läs också Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.