Annons

Vanvårdad lägenhet – nu sägs hyresgästen upp

Skåne Tv-rummet är fullt av tidningar, köket översvämmat med disk och gammal mat. Badrummet har inte rengjorts på länge. Det stod klart vid värdens besiktning av lägenheten. Nu åker hyresgästen ut.

Hyresgästen har bott på en mindre ort i Skåne i en lägenhet på 65 kvadratmeter i 39 år. Men det var först när hyresvärden gjorde en besiktning som smutsproblemet uppdagades. På bilder ses en mängd oren disk och matrester i köket, hundratals med tidningar på hög i TV-rummet och en toalett som inte rengjorts på länge.

Hyresvärden gav hyresgästen två veckor på sig att städa och återställa lägenheten i gott skick. När värden gjorde en ny besiktning hade inget åtgärdats varpå hyresgästen sades upp till den 31 augusti. Socialtjänsten är informerad. Ärendet avgörs nu i hyresnämnden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.