Annons

Vanvårdad lägenhet – nu sägs hyresgästen upp

Skåne Tv-rummet är fullt av tidningar, köket översvämmat med disk och gammal mat. Badrummet har inte rengjorts på länge. Det stod klart vid värdens besiktning av lägenheten. Nu åker hyresgästen ut.

Hyresgästen har bott på en mindre ort i Skåne i en lägenhet på 65 kvadratmeter i 39 år. Men det var först när hyresvärden gjorde en besiktning som smutsproblemet uppdagades. På bilder ses en mängd oren disk och matrester i köket, hundratals med tidningar på hög i TV-rummet och en toalett som inte rengjorts på länge.

Hyresvärden gav hyresgästen två veckor på sig att städa och återställa lägenheten i gott skick. När värden gjorde en ny besiktning hade inget åtgärdats varpå hyresgästen sades upp till den 31 augusti. Socialtjänsten är informerad. Ärendet avgörs nu i hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.