Annons

Vanvårdade tomten – förlorade kontraktet

Nyheter ​En hyresgäst i Skåne som inte skötte om tomten utan fyllde den med skrotbilar, möbler och annat skräp samt en båt har blivit av med sitt hyreskontrakt.

​Mannen är i 60-årsåldern. Han har bott i villan sedan han var elva år gammal, först hos sin pappa och sedan 1986 med eget kontrakt. Fastigheten ägs av en kommun.

Annons
Kommunen tröttnade på vanvården som fortsatte, trots tillsägelse. Hyresnämnden beslutade därför att kontraktet inte skulle förlängas.
 
Hyresgästen överklagade till hovrätten, och framhöll bland annat att det alltid hade stått bilar på tomten. Han ansåg att kravet på tomtvård var överdrivet eftersom huset är omgivet av skog och saknar nära grannar.
Hovrätten lät sig inte bevekas, utan slog fast att hyresgästen brutit mot kontraktet och därför ska flytta ut.
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.