Annons

Värmlänningar förlorade Stockholmslya

Nyheter När en bostadsrättsförening köpte flerfamiljshuset i Bromma stod det klart att en etta egentligen hyrdes av ett par som bor i Värmland, och inte av den son som brukade bo där. Nu blir hyresgästerna av med kontraktet, trots att de förklarat att de tänker flytta in i bostaden.

​Bostadsrättsföreningen hade två skäl att säga upp hyresgästerna. Dels ansåg föreningen att lägenheten utan tillstånd hyrts ut i andra hand, dels ansåg föreningen att paret inte behövde bostaden.

Hyresnämnden underkände påståendet om olovlig andrahandsuthyrning, men konstaterade samtidigt att makarna tydligen inte hade behov av någon hyreslägenhet i Stockholm. De bodde ju sedan åtta år permanent i Värmland. Att pappan av och till bott i lägenheten i Bromma ändrar inte bedömningen.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Även hovrätten tar fasta på att makarna inte lyckats visa att de har behov av hyresrätten i Bromma, och godkände därför uppsägningen.

Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.