HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vätterhem gör rekordvinst

Jönköping Förra året gick Vätterhem i Jönköping med 100 miljoner kronor plus. Det gör 2016 till fastighetsbolagets bästa år någonsin.

Den stora vinsten görs trots att året präglats av nybyggnationer, hög renoveringstakt och en låg hyreshöjning, uppger Vätterhem i sin årsredovisning.

– Vinsten bygger på att räntorna är låga och det gör det gynnsamt för fastighetsägarna. Samtidigt har vi varit duktiga på kostnadssidan och varit varsamma om resurserna och väldigt noggranna både när vi köper in tjänster och följer upp dem. Varje bovärd har fått större ansvar för sina fastigheter med en större ekonomisk insyn och bara det har säkert sparat 10 till 15 miljoner kronor, säger Thorbjörn Hammerth till Jönköpingsposten.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Han förklarar att vinsten kommer att behållas i verksamheten för nyproduktion.

Annons

– Vi har en väldigt blygsam hyreshöjning på 0,5 procent för både 2016, 2017 och 2018. Överskottet gör att vi kan producera nya bostäder och slipper ta upp nya lån. Vi får en mer självfinansierad verksamhet och säkrar upp bolaget, säger Thorbjörn Hammerth.

2016 var även ett starkt utvecklingsår för bolaget som genomförde närmare 50 tunga projekt. Under de kommande sju åren kommer Vätterhem bygga 1 400 lägenheter  i kommunen med en byggtakt på cirka 200 lägenheter om året, uppger Jönköpingsposten.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

 

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.