Annons

Vätterhem gör rekordvinst

Jönköping Förra året gick Vätterhem i Jönköping med 100 miljoner kronor plus. Det gör 2016 till fastighetsbolagets bästa år någonsin.

Den stora vinsten görs trots att året präglats av nybyggnationer, hög renoveringstakt och en låg hyreshöjning, uppger Vätterhem i sin årsredovisning.

– Vinsten bygger på att räntorna är låga och det gör det gynnsamt för fastighetsägarna. Samtidigt har vi varit duktiga på kostnadssidan och varit varsamma om resurserna och väldigt noggranna både när vi köper in tjänster och följer upp dem. Varje bovärd har fått större ansvar för sina fastigheter med en större ekonomisk insyn och bara det har säkert sparat 10 till 15 miljoner kronor, säger Thorbjörn Hammerth till Jönköpingsposten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han förklarar att vinsten kommer att behållas i verksamheten för nyproduktion.

Annons

– Vi har en väldigt blygsam hyreshöjning på 0,5 procent för både 2016, 2017 och 2018. Överskottet gör att vi kan producera nya bostäder och slipper ta upp nya lån. Vi får en mer självfinansierad verksamhet och säkrar upp bolaget, säger Thorbjörn Hammerth.

2016 var även ett starkt utvecklingsår för bolaget som genomförde närmare 50 tunga projekt. Under de kommande sju åren kommer Vätterhem bygga 1 400 lägenheter  i kommunen med en byggtakt på cirka 200 lägenheter om året, uppger Jönköpingsposten.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

 

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.