Annons

Vd om högt krav: vi skäms inte

Avesta Låg inflation. Låg ränta. Ändå vill kommunala Gamla Byn höja hyrorna med 2,9 procent. Och vd Jan Näslund skäms inte för företagets hyreskrav.

– I fjol gick det dåligt för oss, vi fick bara igenom en höjning på 1,2 procent. Och vi skäms inte för att kräva 2,9 procent i år. Räntan har inte gått ned så mycket, säger Gamla Byns vd Jan Näslund.

Gamla Byn och Hyresgästföreningens förhandlare hade ett första möte i måndags och då presenterade företaget sitt krav.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresgästföreningen i region Mitt där Dalarna ingår har i pressmeddelanden till media och bostadsföretagen bland annat tryckt på just att både räntorna och inflationen är ovanligt låga och att man därför förutsätter att företagens krav på höjningar kommer att bli mycket låga i årets förhandlingar.

Hyresgästföreningen har också med hjälp av statistik från Statistiska Centralbyrån visat att de stora förlorarna i spelet runt familjernas ekonomi är just hyresgästerna vars disponibla inkomst legat i stort sett stilla sedan 2004 medan barnfamiljer i villa och bostadsrätt ökat sin disponibla inkomst med mellan 50 000 och 60 000 kronor under samma period.

Annons
Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.