Annons

”Vi har gjort vad vi kan”

Linköping ​Socialkontoret i Linköping har erbjudit Dustnazar Khudoynazarov hjälp att överklaga beslutet om att neka honom bidrag till hyran. Det säger Iréne Ernstål, gruppchef på ekonomimottagningen vid socialkontoret.

​Iréne Ernstål berättar att personal från socialkontoret har varit ute och pratat med Dustnazar Khudoynazarov.

– Både i går och i dag. Men det har inte lett till någonting, säger hon.

Iréne Ernstål betonar att hon inte kan uttala sig om detaljerna i Dustnazar Khudoynazarovs ärende.

– Men generellt gäller att om man inte är nöjd med ett beslut så har man rätt att få hjälp att överklaga det. I första hand kan man få en omprövning hos oss och i andra hand kan man överklaga till förvaltningsrätten.

Enligt Iréne Ernstål har Dustnazar Khudoynazarov erbjudits den hjälpen vid upprepade tillfällen, men avböjt.

– Vi har gjort vad vi kan för både honom och hans familj. En del människor väljer andra vägar för att försöka påverka ett beslut de inte är nöjda med och han har naturligtvis rätt att pröva det här sättet om han vill, även om jag är tveksam till om man får tälta i Linköpings parker.

Enligt Dustnazar Khudoynazarov själv flyttade han under onsdagen tältet en bit på uppmaning av polisen.

Iréne Ernstål konstaterar att det förekommer då och då att klienter protesterar mot beslut som fattats av socialkontoret, men att det är ovanligt att protesterna uttrycks på det här sättet. Hon säger sig ha varit med om en liknande händelse. Det var på 1990-talet, då socialkontoret låg på Ågatan. Den gången lindade några personer in sig i presenningar och demonstrerade utanför entrén.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.