Annons

”Vi vill fira att vi haft ett års lugn i Biskopsgården”

Göteborg Hallå där, Mohammed Salaad, ordförande för lokala hyresgästföreningen Dimvädersgatan-Godvädersgatan. Du är med och ordnar eid-fest för alla invånare i Biskopsgården på lördag. Varför nu, två veckor efter ramadan?

– Eid al-fitr är en muslimsk helg, men vi har valt att göra det bredare för alla som bor här, inte bara muslimer. Egentligen firas eid al-fitr på dagen efter att ramadan har slutat, men vi har flyttat det lite i år så det skulle passa bättre.

Vad händer under dagen?

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Mohammed Salaad, ordförande för lokala hyresgästföreningen Dimvädersgatan-Godvädersgatan.

– Det blir dels aktiviteter för barn och familjer, som hoppborg, hennamålning, ansiktsmålning, fiskdamm och annat. Men det kommer också flera toppolitiker som ska hålla tal: infrastrukturminister Anna Johansson, riksdagsledamot Johan Büser och flera lokala kommunpolitiker och tjänstemän. Dessutom ska imamer och präster från svenska kyrkan medverka. Det är ett sätt att gemensamt ta ställning mot otrygghet, rasism, nazism, islamism, kriminalitet och allt annat våldsbejakande. Aktiviteterna pågår vid Svartemossen från 10-tiden på förmiddagen till 18 på kvällen.

Vad är syftet med festen?

Annons

– Syftet med eid är att det är en glädje- och kärleksdag, då barn och familjer ska ha det bra. Man kramas och ger varandra presenter. Vi vill också fira att vi haft ett års lugn här i Biskopsgården, utan skjutningar. Det har vi inte haft på flera år. Av den anledningen kommer vi också att hedra polisen och ge dem medalj för deras goda arbete, som givit resultat och haft effekt.

Läs ocksåGranne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Vad betyder det för Biskopsgården att så pass tunga politiker kommer?

– Det betyder att Biskopsgården får uppmärksamhet och kommer i centrum för den politiska agendan. Vi vill att de ska höra och se hur verkligheten är här, och vilka det är som kämpar för det goda. Men också att det behövs mer resurser. För att gå mot att det ska vara noll skjutningar och noll kriminalitet, för att det ska bli bättre skolresultat och mer trygghet.

Annons

Vilka är ni som ligger bakom?

Läs ocksåHundratals köpte sex i hyreshus – 45-åring ska ha tjänat 100 000 kronor på svarthyrd bordellProstitution i hyresrätt

– Vår lokala hyresgästförening Dim och God är huvudarrangör tillsammans med det lokala föreningsnätverket i norra Biskopsgården. Bostadsbolaget är huvudfinansiär och Bo bra i västra Hisingen är också finansiär och samverkar.

Läs också Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Här stjäl bedragare Hyresgästföreningens pengar – liga lurade äldre via falska telefonsamtal från banken Så kan du få hjälp i hemmet när du blir äldre – och det här kan du kräva

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.