Annons

”Viktigt att värna om de äldre i föreningen.”

Helsingborg Den nyvalde ordföranden i Hyresgästföreningen Hyresgäster i Helsingborgshem Sven Magnusson, blev vald på ett år och efterträder Tore Bryneholt.
– Jag och min fru blev medlemmar i Hyresgästföreningen under slutet av 70-talet och jag har varit engagerad i den lokala föreningen sedan dess. Jag stannar gärna och pratar med folk och jag är känd i mitt bostadsområde i Dalhem, säger han och tillägger att erfarenheterna från engagemanget på den lokala nivån kan komma väl till pass nu när han tar över som ordförande.
Avgående ordförande Tore Bryneholt har tidigare riktat kritik mot att föreningen tenderar att likna en pensionärsförening snarare än en förening som kämpar för boendefrågor. Sven
Magnusson som själv är 72 år är av en annan uppfattning.

– Om du ska engagera folk så måste du erbjuda något. Har man inte en sockerbit så är det svårt att få folk att agera, säger han och tillägger att det även är viktigt att värna om de äldre i föreningen.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

De frågor som Sven Magnusson brinner för rör boendet i sin helhet men kanske speciellt underhåll och hyressättning.

Annons

Om det blir någon fortsättning på ordförandeskapet när ett år har gått kan han inte svara på i dag.

– Det får tiden utvisa. Först måste jag se hur mycket arbete det här innebär, säger han.

Annons
Läs ocksåParterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningarEn delad bild med en frilagd ung kvinna, en bild över ett bostadsområde och en skylt med texten Helsingborgshem på en tegelfasad.
 

Läs också Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.