HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vill bygga 72 studentlägenheter i Karlstad

Karlstad Fastighetsbolaget Svenska Qampusfastigheter vill bygga 72 hyresrätter för studenter på Campusområdet i Karlstad.
Foto: Anna Rytterbrant
Hyrorna kan inte höjas mer i nybyggt. Det anser Örebrobostäders vd Ulf Rohlén.

Svenska Qampusfastigheter har lämnat in en ansökan om markanvisning i närheten av universitetet i Karlstad, det skriver tidningen NWT.

Husen är tänkta att bli tre våningar med träfasad och ska ligga på Sommargatan på Kronoparken.

Läs ocksåFörsta kooperativa trygghetsboendet i Nässjö

Får bolaget sin ansökan beviljad blir det första gången de bygger i Karlstad. Men kanske inte sista. I framtiden vill de bygga 400 till 500 lägenheter i Karlstad, uppger NWT.

Nu ska Karlstads kommun ta ställning till bolagets ansökan. Men redan nu äger Stadsbyggnadsnämndens ordförande, Kristdemokraten Erik Nilsson till NWT att han är positiv.

– Det är roligt att både lokala bolag och fastighetsbolag från övriga Sverige vill satsa på att bygga nya studentbostäder, säger han till tidningen.

Läs ocksåGöteborg sämst på att bygga hyresrätter - igen

Svenska Qampusfastigheter ägs av moderbolaget STWE Properties som har sitt huvudsäte i Stockholm.

Läs också Trenden är höga hus - men inte i Bengtsfors Första bygget i Hammerdal – på nästan 40 år Hög investeringstakt färgar Kalmarhems resultat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.