HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

1 200 hyresgäster får ny hyresvärd

Dalarna 1 200 hyresgäster i Gävleborgs och Dalarnas län har numera en värd som heter Samhällsbyggnadsbolaget. Nyligen köpte företaget fastighetsbolaget Gimmel och i somras Kopparleden.

Ilija Batljan, den före detta socialdemokratiske politikern som för ett år sedan fick sparken från sin tjänst som vice vd för AMF- och AP-fondsägda Rikshem, är mannen bakom Samhällsbyggnadsbolaget, SBB.

Företagets affärsidé är bland annat att köpa fastigheter utanför storstäderna. I dag äger Samhällsbyggnadsbolaget, sedan man köpt Gimmel, bland annat 300 lägenheter i Bollnäs och 200 lägenheter i Söderhamn. Det ryktas att Samhällsbyggnadsbolaget också har planer på att köpa de 500 lägenheter som Ljusdalshem vill sälja.

Läs ocksåVärsta värden har gjort byn ökänd – möt den andra sidan av BlötbergetEn delad bild där det ena fotot visar en helt nedisad fasad medan det andra fotot visar ett ungt par med sin bebis, framför sitt hus.

Genom köpet av fastighetsbolaget Kopparleden äger Samhällsbyggnadsbolaget sedan i somras också sammanlagt 700 lägenheter i Ludvika, Falun, Hedemora, Orsa, Smedjebacken och Säter.

Tjänstemän på Hyresgästföreningen i Gävle har uttryckt oro och kritik mot att Samhällsbyggnadsbolagets Ilija Batljan gjort uttalande som kan tyda på att han är mer intresserad av ekonomiska vinster än lägenhetsunderhåll.

Läs om SBBs nya köp i Borlänge här.

Läs ocksåStendahl kom inte till rättegång - får betala halv miljon

DEN HÄR ARTIKELN PUBLICERADES FÖRSTA GÅNGEN 22 DECEMBER 2016.

Läs också Tusentals gröna jobb skapar akut bostadsbrist och oro i Norrland Utestängd av värden - insläppt av Kronofogden Värsta värden sålde anläggning till sonen – Kronofogden utreder eventuellt skenavtal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.