HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

1 200 hyresgäster får ny hyresvärd

Dalarna 1 200 hyresgäster i Gävleborgs och Dalarnas län har numera en värd som heter Samhällsbyggnadsbolaget. Nyligen köpte företaget fastighetsbolaget Gimmel och i somras Kopparleden.

Ilija Batljan, den före detta socialdemokratiske politikern som för ett år sedan fick sparken från sin tjänst som vice vd för AMF- och AP-fondsägda Rikshem, är mannen bakom Samhällsbyggnadsbolaget, SBB.

Företagets affärsidé är bland annat att köpa fastigheter utanför storstäderna. I dag äger Samhällsbyggnadsbolaget, sedan man köpt Gimmel, bland annat 300 lägenheter i Bollnäs och 200 lägenheter i Söderhamn. Det ryktas att Samhällsbyggnadsbolaget också har planer på att köpa de 500 lägenheter som Ljusdalshem vill sälja.

Läs ocksåFamiljen fick gå på toa i vardagsrummet - så gick det senFöre och efter. Lagom till att familjen Sandström fick tillökning stod det omtvistade badrummet klar. Mamma Johanna med barnen Vidar och Hilda.

Genom köpet av fastighetsbolaget Kopparleden äger Samhällsbyggnadsbolaget sedan i somras också sammanlagt 700 lägenheter i Ludvika, Falun, Hedemora, Orsa, Smedjebacken och Säter.

Annons

Tjänstemän på Hyresgästföreningen i Gävle har uttryckt oro och kritik mot att Samhällsbyggnadsbolagets Ilija Batljan gjort uttalande som kan tyda på att han är mer intresserad av ekonomiska vinster än lägenhetsunderhåll.

Läs om SBBs nya köp i Borlänge här.

Annons
Läs ocksåGlömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljonBrandskadade väggar inne i lägenhet.

DEN HÄR ARTIKELN PUBLICERADES FÖRSTA GÅNGEN 22 DECEMBER 2016.

Läs också Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.