Annons

1 200 hyresgäster får ny hyresvärd

Dalarna 1 200 hyresgäster i Gävleborgs och Dalarnas län har numera en värd som heter Samhällsbyggnadsbolaget. Nyligen köpte företaget fastighetsbolaget Gimmel och i somras Kopparleden.

Ilija Batljan, den före detta socialdemokratiske politikern som för ett år sedan fick sparken från sin tjänst som vice vd för AMF- och AP-fondsägda Rikshem, är mannen bakom Samhällsbyggnadsbolaget, SBB.

Företagets affärsidé är bland annat att köpa fastigheter utanför storstäderna. I dag äger Samhällsbyggnadsbolaget, sedan man köpt Gimmel, bland annat 300 lägenheter i Bollnäs och 200 lägenheter i Söderhamn. Det ryktas att Samhällsbyggnadsbolaget också har planer på att köpa de 500 lägenheter som Ljusdalshem vill sälja.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Genom köpet av fastighetsbolaget Kopparleden äger Samhällsbyggnadsbolaget sedan i somras också sammanlagt 700 lägenheter i Ludvika, Falun, Hedemora, Orsa, Smedjebacken och Säter.

Annons

Tjänstemän på Hyresgästföreningen i Gävle har uttryckt oro och kritik mot att Samhällsbyggnadsbolagets Ilija Batljan gjort uttalande som kan tyda på att han är mer intresserad av ekonomiska vinster än lägenhetsunderhåll.

Läs om SBBs nya köp i Borlänge här.

Annons
Läs också83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt”I brevet från hyresvärden Sweden Svea Apartment har chockade hyresgäster kunnat läsa att de är uppsagda med omedelbar verkan. Deras värd är en mellanhand som i sin tur hyr lägenheterna av fastighetsägaren Castellum.

DEN HÄR ARTIKELN PUBLICERADES FÖRSTA GÅNGEN 22 DECEMBER 2016.

Läs också Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Bovärden Henrik inspekterade spis – blev hotad med kniv: "Tänkte på min familj" Missbrukar kameror för att trakassera och vräka - "straffet": myndigheten skickar brev

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.