Annons

1 200 hyresgäster får ny hyresvärd

Dalarna 1 200 hyresgäster i Gävleborgs och Dalarnas län har numera en värd som heter Samhällsbyggnadsbolaget. Nyligen köpte företaget fastighetsbolaget Gimmel och i somras Kopparleden.

Ilija Batljan, den före detta socialdemokratiske politikern som för ett år sedan fick sparken från sin tjänst som vice vd för AMF- och AP-fondsägda Rikshem, är mannen bakom Samhällsbyggnadsbolaget, SBB.

Företagets affärsidé är bland annat att köpa fastigheter utanför storstäderna. I dag äger Samhällsbyggnadsbolaget, sedan man köpt Gimmel, bland annat 300 lägenheter i Bollnäs och 200 lägenheter i Söderhamn. Det ryktas att Samhällsbyggnadsbolaget också har planer på att köpa de 500 lägenheter som Ljusdalshem vill sälja.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Genom köpet av fastighetsbolaget Kopparleden äger Samhällsbyggnadsbolaget sedan i somras också sammanlagt 700 lägenheter i Ludvika, Falun, Hedemora, Orsa, Smedjebacken och Säter.

Annons

Tjänstemän på Hyresgästföreningen i Gävle har uttryckt oro och kritik mot att Samhällsbyggnadsbolagets Ilija Batljan gjort uttalande som kan tyda på att han är mer intresserad av ekonomiska vinster än lägenhetsunderhåll.

Läs om SBBs nya köp i Borlänge här.

Annons
Läs ocksåFastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad"

DEN HÄR ARTIKELN PUBLICERADES FÖRSTA GÅNGEN 22 DECEMBER 2016.

Läs också Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.