Annons

15 000 kronor i hyresskuld – nu åker hyresgästen ut

Helsingborg Enligt värden har hyresgästen en hyresskuld på över 15 000 kronor. Dessutom ska hyresgästen ha orsakat störningar i fastigheten och uppträtt drogpåverkad.
Foto: Gry Ellebjerg
Lite över sex miljoner kronor. Så mycket misstänks hyresgäster ha fuskat till sig från socialtjänsten enligt tretton polisanmälningar.

Fallet handlar om sena hyror och en hyresskuld på totalt 15 800 kronor. Enligt värden har dessutom ett flertal grannar berättat om störningar i form av smällar och skrik på nätterna från hyresgästens lägenhet. Grannarna hävdar också att hyresgästen och hennes vänner uppträtt drogpåverkade. Värden tog ärendet till hyresnämnden som i sin dom skriver att hyresavtalet inte ska förlängas och att hyresgästen måste flytta omedelbart. Orsaken är att hon åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst genom försenade inbetalningar och att hon har en hyresskuld. Hyresgästen har inte yttrat sig i ärendet och var heller inte närvarande i hyresnämnden.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.