HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

15 000 kronor i hyresskuld – nu åker hyresgästen ut

Helsingborg Enligt värden har hyresgästen en hyresskuld på över 15 000 kronor. Dessutom ska hyresgästen ha orsakat störningar i fastigheten och uppträtt drogpåverkad.
Foto: Gry Ellebjerg
Lite över sex miljoner kronor. Så mycket misstänks hyresgäster ha fuskat till sig från socialtjänsten enligt tretton polisanmälningar.

Fallet handlar om sena hyror och en hyresskuld på totalt 15 800 kronor. Enligt värden har dessutom ett flertal grannar berättat om störningar i form av smällar och skrik på nätterna från hyresgästens lägenhet. Grannarna hävdar också att hyresgästen och hennes vänner uppträtt drogpåverkade. Värden tog ärendet till hyresnämnden som i sin dom skriver att hyresavtalet inte ska förlängas och att hyresgästen måste flytta omedelbart. Orsaken är att hon åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst genom försenade inbetalningar och att hon har en hyresskuld. Hyresgästen har inte yttrat sig i ärendet och var heller inte närvarande i hyresnämnden.

Läs också Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor De lär känna Sverige med nål och tråd Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam Kvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran 20 miljoner kronor på väg från Förbo till ägarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.