Annons

221 hyresgäster förlorade lägenheten efter olovlig uthyrning

Stockholm Stockholmsbolagens arbete med säga upp folk som hyr ut olovligt i andra hand har gett resultat. Förra året blev 221 hyresgäster av med kontraktet, en ökning med 31 lägenheter jämfört med 2016.
Foto: Pixabay

Under förra året startade de kommunala bostadsbolagen i Stockholm arbetet med att få tillbaka fler lägenheter som hyrs ut olovligt i andrahand, och färsk statistik visar att arbetet gett resultat. Stockholmshem fick under 2017 tillbaka 131 friställda lägenheter att jämföra med 122 stycken 2016 och 109 stycken 2015. Siffror från Familjebostäder visar att även deras arbete har lett till fler lediga lägenheter till de som står i bostadskön.

Madeleine Penton, enhetschef på Familjebostäder, säger att antalet lägenheter som de har fått tillbaka har ökat från 77 stycken 2015, 68 stycken 2016 och 90 stycken under 2017.
– Det är jättepositivt att vi friställer 90 lägenheter som går till de som står i bostadskön och att tryggheten ökar för de som bor i husen när springet minskar och man vet vem som bor i huset, säger hon.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ökningen har sin förklaring i att fler personer på bolaget utreder tipsen om olovlig andrahandsuthyrning. En följd av satsningen är att antalet fördjupade utredningar om misstänkt olovlig andrahandsuthyrning har ökat från 122 stycken under 2016 till 177 stycken förra året.
– Målet för 2018 är att nå minst 90 friställda lägenheter och cirka 200 fördjupade utredningar, säger hon och tillägger att samarbetet inom bolaget och med olika samhällsaktörer också kommer att öka för att få bukt med olovlig andrahandsuthyrning.

Annons

De lägenheter som ofta friställs små lägenheter som ettor och tvåor men den olovliga andrahandsuthyrningen är inte kopplad till vissa geografiska områden i Stockholm utan förekommer överallt i bolagets bestånd.

 

Annons
Läs ocksåBostadsbolag vill stoppa otillåtna uthyrningar
Läs också Bostadsbolag vill id-kontrollera sina hyresgäster Bostadsbolagen som säger upp flest hyresgäster Förlorar kontrakt efter olovlig uthyrning Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.