Annons

Förlorar kontrakt efter olovlig uthyrning

Malmö Hyresgästen utvandrade för tre år sedan men har fortsatt att hyra ut sin lägenhet på Seved i Malmö. Nu sätter hyresnämnden stopp.

Det har gått tre år sedan den kvinnliga hyresgästen utvandrade med sina barn från Malmö till Danmark. Men hon behöll sin hyreslägenhet på Seved och i den har hennes bror bott. När MKB upptäckte den olovliga andrahandsuthyrningen blev hon uppsagd. Betalningen för ett flertal hyror var tillika försenade.

Kvinnan motsatte sig uppsägningen och parterna möttes i hyresnämnden i början av mars. Kvinnan menade då att hon hade planer på att återvända till Sverige i slutet av sommaren. Men det bevekande inte hyresnämnden som gick på hyresvärdens linje – hyresgästen tvingas att flytta.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.