Annons

27 nya hyresrätter skapar protester hos bostadsrättsförening

Kalmar LW Fastigheters planer på att bygga nya hyresrätter på Stenbergsvägen, har väckt känslor hos grannarna. Nu tar bostadsbolaget ett steg närmare verkligheten och ansöker om bygglov.

LW fastigheter har ansökt om bygglov för att bygga ett flerfamiljshus med 27 lägenheter på en grönyta söder vid Sandrarondellen. Huset ska bli fyra våningar högt och ha 27 lägenheter.

Men planerna har väckt protester. Boenden i den intilliggande bostadsrättsföreningen Linblomman har sin utsikt mot grönområdet. Flera av bostadsrättsinnehavare har haft synpunkter på planerna. De är oroliga att det nya hyreshuset kommer ge dem försämrad utsikt, minskat ljusinsläpp och risk för insyn i sina lägenheter.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Nu har LW fastigheter lämnat in en bygglovsansökan för hyreshuset. 

– Till största del handlar det om tvåor och treor. Det är ett väldigt trevligt projekt där vi vill tillföra hyresrätter i ett område som vi vet är populärt, säger Michael Lindebring, fastighetschef på LW fastigheter till Barometern. 

Annons
Läs också Se upp för kallhyrehotet i vinter – så slapp hyresgästen betala extra: ”Slagit hårt” Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte" Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.