Annons

27 nya hyresrätter skapar protester hos bostadsrättsförening

Kalmar LW Fastigheters planer på att bygga nya hyresrätter på Stenbergsvägen, har väckt känslor hos grannarna. Nu tar bostadsbolaget ett steg närmare verkligheten och ansöker om bygglov.

LW fastigheter har ansökt om bygglov för att bygga ett flerfamiljshus med 27 lägenheter på en grönyta söder vid Sandrarondellen. Huset ska bli fyra våningar högt och ha 27 lägenheter.

Men planerna har väckt protester. Boenden i den intilliggande bostadsrättsföreningen Linblomman har sin utsikt mot grönområdet. Flera av bostadsrättsinnehavare har haft synpunkter på planerna. De är oroliga att det nya hyreshuset kommer ge dem försämrad utsikt, minskat ljusinsläpp och risk för insyn i sina lägenheter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu har LW fastigheter lämnat in en bygglovsansökan för hyreshuset. 

– Till största del handlar det om tvåor och treor. Det är ett väldigt trevligt projekt där vi vill tillföra hyresrätter i ett område som vi vet är populärt, säger Michael Lindebring, fastighetschef på LW fastigheter till Barometern. 

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.