Annons

Bara solpaneler ger rätt till statliga bidrag

Östergötland ​Tidigare kunde fastighetsägare, som valde att satsa på flera olika slags åtgärder för att minska värmekostnader och spara energi, få bidrag till investeringen från staten.

​– Det gick att få bidrag till de flesta energibesparande åtgärder, säger Stefan Norrman, som är energiexpert på Boverket.

Numera är det bara investeringar i solenergi som ger rätt till den här typen av stöd, för fastighetsägare som äger hyreshus.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det beror på att solpaneler är så dyra att installera, säger Stefan Norrman.

Annons

Det är i princip alltid lönsamt att satsa på alternativ till olja och el, till exempel i form av luftvärmeinstallation, trots att det inte alltid går att få bidrag.

– En luftvärmepump lönar sig snabbt. Då anser staten att det inte behövs något ekonomiskt stöd, säger Stefan Norrman.

Annons
Läs ocksåDe har hela kvarteret inomhus - Inger träffar grannarna på Härliga grändPå Härliga gränd finns inte bara Inger Svenssons lägenhet utan även bastu och jacuzzi som hyresgästerna får använda.

Luftvärmepump halverade deras uppvärmningskostnader

Läs också Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Radhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof" Elpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari" Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.