Annons

Billström hoppar av Sabo

Nyheter ​Annika Billström (s) avgår som ordförande för de kommunala bostadsföretagens organisation Sabo. Det meddelade hon vid fredagens styrelsemöte.
Annika Billström, tidigare finansborgarråd och omstridd gruppledare för socialdemokraterna i Stockholm, har suttit med i Sabos styrelse sedan 1993. År 2000 blev hon styrelseordförande och omvaldes så sent som i juni, vid Sabos kongress.
Drygt tre månades senare väljer hon nu att avgå. Hennes förklaring är att hon sedan sex veckor har ett nytt, civilt jobb, som vd för ett rekryteringsföretag.
– Vi sysslar med chefs- och specialistrekryteringar gentemot kommuner, bland annat. Till exempel kan det bli fråga om rekryteringar inom Sabo-företag och jag vill inte hamna i jävsituationer, säger hon.
 
Vid Sabos kongress var inte anställningen klar, enligt Annika Billström. Med Sabo-posten lämnar hon alla politiska uppdrag.
Vice ordförande Lars Birve (m) ser inget konstigt i detta.
– Det låter rimligt att man inte sitter kvar när man börjar på en ny, civil karriär, säger han.
Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman är inte heller förvånad.
– Det är inget konstigt med att hon avgår. Det var i så fall mer märkligt att hon tillträdde för så kort tid sedan. Annika Billström sysslar ju inte med bostadsfrågor längre, så varför skulle hon vara ordförande för just Sabo?
Styrelsens andre vice ordförande Leif Jakobsson (s) träder tills vidare in som ordförande.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Cirkus satte färg på miljonprogramsområdet - nu får renoveringen pris Kartläggning: Så blev hyrorna där du bor - jämför med grannen Hyresvärdar samlas i klimatkamp Bostadsbolag snabba med inkassokrav Investeringsstöd kan rädda tusentals hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.