HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bio ska ge nystart i Finspång

Finspång Vallonbygden bjuder 400 hyresgäster på bio på söndag. Hyresgästföreningen deltar och hoppas att evenemanget ska bli en nystart för verksamheten i Finspång.

Vallonbygden och Hyresgästföreningen har ett så kallat boinflytandeavtal. Det innebär att bolaget varje år satsar pengar, för närvarande 120 000 kronor per år, som ska gå till att utveckla boendet i samarbete med Hyresgästföreningen och hyresgästerna.

Det senaste året har samarbetet fört en tynande tillvaro och få har varit engagerade.

Läs ocksåKattoaletten blev en ny picknickplats

– Vi har tappat förtroendevalda, säger Clas Rydgren på Hyresgästföreningen och tror att det åtminstone till viss del beror på omorganisation inom föreningen.

Men inför 2013 hoppas han att det ska bli ändring på det, att mer verksamhet kan komma i gång och att fler hyresgäster vill vara med och arbeta med frågor som rör deras boende. Därför kommer Hyresgästföreningen att vara med och informera på söndag, när filmen The Hobbit visas på Kulturhuset, bara för Vallonbygdens hyresgäster. Publiken får betala en symbolisk summa per person i entréavgift.

Annons

– Vi tänker vara konkreta och berätta att det faktiskt finns pengar som kan användas till verksamhet i bostadsområden, sådant som gynnar området och de som bor där, säger Clas Rydgren.

Läs ocksåDe räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön

Vallonbygdens vd Björn Andersson ser filmvisningen som en julklapp till hyresgästerna.

– Det är ett sätt att öka värdet på boendet, menar han.

Annons

Salongen rymmer 400 personer.

Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång
Läs också Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.