Annons

Tomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

Finspång En gammal affär, ett café och ett konditori. Alla de tre tomma lokalerna byggs nu om och blir elva nya hyreslägenheter i Finspång.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresvärden Vallonbygden har cirka 1 900 lägenheter i Finspång.

Att bygga om tomma lokaler till nya bostäder är en metod som många hyresvärdar arbetar med för att lättare skapa fler lägenheter. I Finspång har kommunägda Vallonbygden gjort det sedan flera år tillbaka och nu pågår flera nya ombyggnationer.

— Vi håller på att bygga om tre lokaler till elva nya lägenheter. Alla tre platser ligger centralt och vi tror att de blir lätta att hyra ut, säger Hans-Erik Olofsson, vd för Vallonbygden.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Lokalerna det handlar om är en tidigare cafélokal på Bruksgatan, ett före detta konditori på Parkvägen och en nedlagd affär på Djurgårdsvägen. Totalt blir det tio tvårumslägenheter och en etta, där flertalet kommer vara i markplan. Inflyttning är beräknad i slutet av året eller i början på nästa år.

Annons

Att återvinna lokaler till bostäder har flera fördelar enligt Vallonbygden. Byggprojekten har kunnat starta igång snabbare och till lägre kostnader än vad som gäller vid att bygga något helt nytt.

— Det blir klart lägre hyror än vid vanlig nyproduktion. Vi tror hyrorna kommer landa någonstans kring 1450–1500 kronor per kvadratmeter och år, säger Hans-Erik Olofsson.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden

Enligt Vallonbygden finns ytterligare lokaler i Finspång som är aktuella för ombyggnation.

Annons

— De kommande tre åren räknar vi med att kunna skapa 20-30 lägenheter till, säger han.

Läs också Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår Profilens utemiljö rustas upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.