Annons

Bli miljösmart – gå en kurs hos Hyresgästföreningen

Nyheter Kurskatalogen i region norra Skåne är släppt och 164 anmälningar har kommit in. Mest poppis är Hyresgästakademin.
Hans Åkerhjelm är utbildningsansvarig vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne. Foto: Gry Berglind

Det är en gedigen kurskatalog som skickats ut till samtliga 750 förtroendevalda i Hyresgästföreningen Region norra Skåne. Hela 23 kurser erbjuds och av dem är fem nykomlingar som har fokus på demokrati och miljö. Enligt utbildningsansvarige Hans Åkerhjelm är det viktigt att erbjuda ett bra och mångsidigt kursutbud.

− Vi har allt från ordförande-, sekreterar- styrelse- dator- miljö- till förhandlingsutbildning för att nämna några. Det finns ett sådant engagemang bland våra förtroendevalda och aktiva. Många är kunskapstörstande, nyfikna och ambitiösa. Därför är det viktigt för oss att ha ett brett och stort utbud.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hittills har 164 anmälningar kommit in. Förra året deltog 380 personer i olika utbildningar. Nytt för i år är satsningen på bland annat miljöutbildning som går ut på att lära sig mer om allt från hur man sparar energi i sitt eget hem till hur energi fungerar generellt i ett flerfamiljshus.

Annons

− Det handlar om att spara på vattnet när man diskar och duschar till var det finns mest energiförluster i en fastighet. Vi håller just nu på att inleda samarbeta med de kommunala bostadsbolagen i Halmstad och i Östra Göinge för att se hur hyresgäster kan bli mer miljösmarta.

Förra året var det styrelseutbildningen som drog flest deltagare men den som är mest populär var hyresgästakademin. Det är en bred kurs om Hyresgästföreningens verksamhet.

Annons
Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

− Jag märker det på snacket bland de förtroendevalda att den utbildningen är väldigt populär. Många tycker att den är allsidig, seriös och att den är så bred.

Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.