Annons

Blottare i kvinnokläder får bo kvar

Nyheter ​Mannen var dömd för att ha blottat sig för en granne. Det är dock inte tillräckligt skäl för att han ska bli av med sin hyresrätt.

​Hyresgästen i en av södra Stockholms förorter var dömd för att i slutet av förra året iförd kvinnounderkläder ha blottat sig för en granne. Han ska dessutom vid flera tillfällen ha uppträtt störande och ringt till hissbolaget och sagt att han behövt hjälp, men när reparatörerna kommit dit har hissen varit tom.
Hyresvärden, kommunala Svenska Bostäder, ansåg att dessa händelser varit skäl nog att man-nen skulle bli av med sitt hyreskontrakt.

Mannen förklarade i hyresnämnden sitt beteende med att han behandlas för en slags psykos med medicinering och samtalsterapi två till tre gånger i veckan. När mannen blev utsatt för ett rån hade han tillfälligt inte råd att köpa medicinen. Det var då han gjort dessa ”konstiga saker”.
Ordförande i hyresnämnden undersökte möjligheterna till ett så kallat korttidsavtal. Det var hyresgästen men inte Svenska Bostäder intresserade av.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Från hyresgästens synvinkel var det tur. Hyresnämnden ansåg nämligen att även om mannen överskridit de gränser för vad grannarna bör tåla är det inte en så allvarlig störning att hyres-kontraktet ska sägas upp.
Hovrätten har nu fastställts hyresnämndens beslut. 

Annons
Läs också Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut Mikroskopisk chans att få upprättelse efter anmälan om diskriminering Värden var för sent ute – hyresskulder preskriberas efter två år Fick inte vräka 59-årig kvinna – köpte ut henne för 700 000: "Kan bli olustigt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.