Annons

Bostadsrätter blir hyreslägenheter i Linköping

Linköping Lägenheterna i Södra Ekkällan i Linköping blev för dyra. Ett antal köpare har dragit sig ur. Därför väljer HSB att hyra ut dem i stället för att sälja dem som bostadsrätter. Det skriver Corren.

​Enligt Corren handlar det om totalt 48 lägenheter, fördelade på tre hus, som blir hyreslägenheter i stället för bostadsrätter.

”Orsakerna är flera men kanske har vi också konkurrerat ut oss själva genom att bygga för bra hyresrätter i området”, säger HSB Östergötlands vd Peter Lindgren till tidningen.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Han nämner också att HSB:s marknadsundersökning visat att många har svårt att få sina villor sålda till ett pris man är nöjd med, vilket också kan påverka intresset, och möjligheten, att köpa bostadsrätt.

I februari 2012 ska samtliga lägenheter vara klara för inflyttning. Hyran för en trea på omkring 80 kvadratmeter blir drygt 8 500 kronor i månaden.

Annons
Läs också Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Studenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Svarta kontrakt: Lägenhet i Leksand skulle användas för skenbyte – "dåligt riggat" Oklar vattenskada till hyresgästens fördel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.