Annons

Brist på parkeringsplatser i Hultsfred

Kalmar Antalet bilar per hyresfastighet har ökat. Det märker inte minst hos Hultsfreds Bostäder som har för få parkeringsplatser för sina hyresgäster. Men nu har det kommunala bostadsbolaget börjat ta tag i problemet.

 

Det saknas parkeringsplatser i Hultsfred.

Antalet bilar per hyresfastighet har ökat, jämfört med hur det var förr.

Det menar Nicke Wainebro, vd på Hultfreds Bostäder. Därför jobbar det kommunala bostadsbolaget nu  med att utöka antalet platser för befintliga hyresfastigheter på orten.

Annons

– Kommunens önskemål är att det ska finnas en plats per lägenhet på nybyggnation. Men nu försöker vi alltså även utöka antalet platser i befintliga hyreshusområdet, säger vd Nicke Wainebro till Vimmerby Nyheter 

Nu har bostadsbolaget därför utökat platserna i Gillet i Mörlunda, i Målilla på Södra Långgatan, i Ekeberg och vid fastigheterna intill sjön Hulingen. Planen är även att utöka platserna i kvarteret Berguven inne i Hultsfred. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Läs också När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.