Annons

Bytte sambo för att få behålla lägenhet – nu vräks boråsaren

Borås Mannen förklarar adressbytet med att han bytt ut sin sambo mot hennes syster. Men det tror inte Victoria Park på – nu blir den 36-årige boråsaren av med lägenheten.
Foto: Kajsa Wedberg / Gry Ellebjerg
Efter att olovligen hyrt ut sin lägenhet till sin sambos två systrar blir nu 36-åringen i Borås av med sitt hyreskontrakt på Hässleholmen.

En 36-årig man blir av med sin hyresrätt på Hässleholmen i Borås. Hyresvärden Victoria Park avslöjade att han egentligen bor i en bostadsrätt i en annan del av stan.

Hyreskontraktet mellan mannen och Victoria Park skrevs i januari 2020. Men enligt Victoria Park flyttade mannen aldrig in. Istället bor han, tillsammans med sin sambo och deras gemensamma barn, i en bostadsrätt som de båda äger, i en annan del av Borås.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresrätten på Hässleholmen står dock inte tom. I den bor systrarna till mannens sambo tillsammans med sina barn. De båda systrarna har varit folkbokförda på hyreslägenhetens adress sedan januari respektive februari förra året.

Bytte sambo

När Victoria Park avslöjat detta sade de upp kontraktet. De menar att han utan tillåtelse hyrt ut sin lägenhet i andra hand. Att han inte behöver lägenheten eftersom han äger och bor i en bostadsrätt på annan adress. En adress där han dessutom varit folkbokförd ända fram till början av oktober förra året, då han skrev sig på adressen för hyresrätten. Men mannen bestred uppsägningen.

Annons

Han säger att han lämnat sin sambo och blivit ihop med en av hennes systrar. Att han numera bor med denna syster i Victoria Parks hyresrätt på Hässleholmen och att han därför vill behålla kontraktet.

Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.

Mannen förnekar inte att han fortfarande äger bostadsrätten tillsammans med sin före detta sambo. Men säger att anledningen till att han varit folkbokförd på den adressen är att bilförsäkringen blir billigare om han är skriven där. Hässleholmen klassas som ett riskområde vilket gör att försäkringspremierna blir högre. Och eftersom mannen har två helförsäkrade bilar har han valt att göra så.

36-åringen säger att han besöker sina barn och sin före detta sambo ganska ofta och att det då händer att han sover över där.

”Icke trovärdig förklaring”

Victoria Park å sin sida, tror att mannen hela tiden bott i sin bostadsrätt och att den enda anledningen till att han i oktober skrev sig på hyresrätten var att han ville slippa bli uppsagd.

Annons

Nu har Hyresnämnden bestämt att mannen ska bli av med kontraktet. Den eniga nämnden tyckte inte att 36-åringen lämnade en trovärdig förklaring till varför han ändrade sin folkbokföringsadress först när Victoria Park ville säga upp honom.

Precis som Victoria Park menar nämnden att mannen gjorde så enbart för att förbättra sina chanser att få behålla hyreskontraktet. Därför ska uppsägningen gälla från den sista januari och lägenheten vara tom före den första maj.

Läs också Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Kvinnan svimmade när hon öppnade brev – vräks: ”Minsta krav ångestfyllt” Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.