Annons

De samlar namn för en hundrastgård

Svalöv En hundrastgård. Det behövs i området. Det menar ett gäng hyresgäster som samlar in namn för att påverka politikerna.
Foto: Petra Martinsson
Anna Karlsson, Annicha Karlsson och Rose-Marie Hildingsson.

De pratar varmt om hundar och gillar dem skarpt, både hundar som de står nära och de som de inte känner.

Det går det inte att ta miste om när vi träffar några av de engagerade i den lokala hyresgästföreningens Vetets lokal på Kvarngatan i Svalöv.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Redan förra året började de samla in namn för att få till en hundrastgård i området och de har redan i en vända lämnat över namnunderskrifter till stadens politiker. Trots att de inte fick gehör kämpar de vidare.

Nu har fått in cirka 130 namnunderskrifter.

Annons

– Var man är går finns det hundar här, säger Rose-Marie Hildingsson.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Argumenten till en hundrastgård är flera. Kommunen har mark som skulle passar och idag släpper hundägare lös sina hundar i en inhägnad grusplan för fotboll som finns i bostadsområdet.

– Planen är till för barnen, de ska inte motas bort och även om det plockas upp bajs är det urin kvar, säger Annicha Karlsson som är ordförande i föreningen.
Självklart är också att hundar behöver vara lösa och lära känna andra hundar.

Annons

Hundrastgårdar i Svalöv har diskuterats, även bland politiker. Senast i juli skrev Skånska Dagbladet att frågan verkade avgjord.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Olika kommuner har utrett vad hundrastgårdar kostar, bland annat i Trelleborg för ett par år sedan. Priset skulle landa på 100 000-200 000 kronor, plus en årlig driftskostnad.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Skulle göra köttbullar med spikar åt grannens hund – får bo kvar på prov

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.