HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

De samlar namn för en hundrastgård

Svalöv En hundrastgård. Det behövs i området. Det menar ett gäng hyresgäster som samlar in namn för att påverka politikerna.
Foto: Petra Martinsson
Anna Karlsson, Annicha Karlsson och Rose-Marie Hildingsson.

De pratar varmt om hundar och gillar dem skarpt, både hundar som de står nära och de som de inte känner.

Det går det inte att ta miste om när vi träffar några av de engagerade i den lokala hyresgästföreningens Vetets lokal på Kvarngatan i Svalöv.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Redan förra året började de samla in namn för att få till en hundrastgård i området och de har redan i en vända lämnat över namnunderskrifter till stadens politiker. Trots att de inte fick gehör kämpar de vidare.

Nu har fått in cirka 130 namnunderskrifter.

– Var man är går finns det hundar här, säger Rose-Marie Hildingsson.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

Argumenten till en hundrastgård är flera. Kommunen har mark som skulle passar och idag släpper hundägare lös sina hundar i en inhägnad grusplan för fotboll som finns i bostadsområdet.

– Planen är till för barnen, de ska inte motas bort och även om det plockas upp bajs är det urin kvar, säger Annicha Karlsson som är ordförande i föreningen.
Självklart är också att hundar behöver vara lösa och lära känna andra hundar.

Hundrastgårdar i Svalöv har diskuterats, även bland politiker. Senast i juli skrev Skånska Dagbladet att frågan verkade avgjord.

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Olika kommuner har utrett vad hundrastgårdar kostar, bland annat i Trelleborg för ett par år sedan. Priset skulle landa på 100 000-200 000 kronor, plus en årlig driftskostnad.

Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.