Annons

Efterlysning: Förvaltare till kalla lägenheter i Halmstad

Halmstad Värden kan inte betala räkningarna och värmen har stängts av. Hyresgästföreningen har ansökt om tvångsförvaltning men ingen vill ta över husen.
Foto: Hem&Hyra/Gry Ellebjerg
Lillemor Nordhöjd är jurist på Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

I går togs fallet upp i hyresnämnden i Göteborg. Efteråt kunde Lillemor Nordhöj, juridikchef på Hyresgästföreningen, konstatera att en lösning kommer att dröja. Orsaken är att om ansökan ska gå igenom måste någon vara villig att ta över förvaltningen. Och hittills har ingen anmält intresse. Lillemor Nordhöj är inte riktigt förvånad.
– Det är ovanligt med tvångsförvaltning och det är inte ett tacksamt uppdrag. Det här är eftersatta hus och en förvaltare har inte mer än hyrespengarna att använda, säger hon.

Nu ska hyresnämnden göra nya försök med Halmstad kommun och kommunala HFAB. Hyresgästföreningen drar i trådar på sitt håll.
– Värden har nu också sagt att han ska sälja ett av husen, det återstår att se om han gör det.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Så länge har hyresgästerna fått rådet att skaffa värmefläktar.

Annons

Det är hyresgäster i sex lägenheter, i två hus, i Halmstad som sedan snart två veckor fått klara sig utan värme och varmvatten. Fjärrvärmen har stängts av. Orsaken är att den privata hyresvärden har stora skulder hos leverantören Halmstad energi och miljö. Läs mer här.

Enligt Lillemor Nordhöj har hyresgästerna rätt att få hyresnedsättning för hinder och men i nyttjanderätten. Det är dock något som kan bli aktuellt när brister är åtgärdade.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.