HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Halmstadvärd kan inte betala – hyresgäster utan värme

Halmstad Värden kan inte betala räkningarna och nu har värmen stängts av. Hyresgästföreningen har ansökt om tvångsförvaltning.
Foto: Petra Martinsson/Hem&Hyra

Hyresgäster i sex lägenheter i Halmstad är sedan i förra veckan utan värme. Fjärrvärmen har stängts av. Orsaken är att den privata hyresvärden har stora skulder hos leverantören Halmstad energi och miljö.

Hyresgästföreningen har ansökt om tvångsförvaltning vid hyresnämnden i Göteborg, det vill säga att någon annan tar över förvaltningen. Det bygger dock på att någon vill göra det.
– Jag har inte lyckats hitta någon än, säger Lillemor Nordhöj, juridikchef på hyresgästföreningen region norra Skåne.

Läs ocksåMiljonutdelning till trots - Svalövsbostäder höjer hyran mer än andra

Hyresgästföreningen har varit i kontakt med det kommunala bostadsbolaget HFAB och Riksbyggen samt med Fastighetsägarna GFR.
– Jag har nu gett hyresgästerna rådet att använda hyran till att köpa värmefläktar och betala för elförbrukningen för dessa, det kallas rätten till självhjälp.

På måndag ska parterna träffas i Halmstad.

Läs ocksåDe lär känna Sverige med nål och tråd

Hallandsposten har varit i kontakt med fastighetsägaren som dock inte vill prata om saken.
– Jag har inga kommentarer. Det här är knattenyheter, säger han till tidningen.

Läs också I Halland finns många sommarjobb hos hyresvärden Sommarjobbet blev en fullträff Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.