Annons

Halmstadvärd kan inte betala – hyresgäster utan värme

Halmstad Värden kan inte betala räkningarna och nu har värmen stängts av. Hyresgästföreningen har ansökt om tvångsförvaltning.
Foto: Petra Martinsson/Hem&Hyra

Hyresgäster i sex lägenheter i Halmstad är sedan i förra veckan utan värme. Fjärrvärmen har stängts av. Orsaken är att den privata hyresvärden har stora skulder hos leverantören Halmstad energi och miljö.

Hyresgästföreningen har ansökt om tvångsförvaltning vid hyresnämnden i Göteborg, det vill säga att någon annan tar över förvaltningen. Det bygger dock på att någon vill göra det.
– Jag har inte lyckats hitta någon än, säger Lillemor Nordhöj, juridikchef på hyresgästföreningen region norra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annons

Hyresgästföreningen har varit i kontakt med det kommunala bostadsbolaget HFAB och Riksbyggen samt med Fastighetsägarna GFR.
– Jag har nu gett hyresgästerna rådet att använda hyran till att köpa värmefläktar och betala för elförbrukningen för dessa, det kallas rätten till självhjälp.

På måndag ska parterna träffas i Halmstad.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

Hallandsposten har varit i kontakt med fastighetsägaren som dock inte vill prata om saken.
– Jag har inga kommentarer. Det här är knattenyheter, säger han till tidningen.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.