Annons

Erbjöds tre månadshyror för att rösta ja

Stockholm Bostadsrättsföreningen Högklint 3 i Traneberg saknade tre röster på köpstämman i juni. För några veckor sedan kom de med ett erbjudande till dem som vill fortsätta att hyra. Tre månader hyresfritt för de som röstar ja till att köpa fastigheterna från Stockholmshem.
Eva Lindh är en av dem som är emot ombildningen. Hon är inte imponerad av de löften som givits.
– Hur ska de ha råd med det? Ska de betala det ur egen ficka?
Som ombildningsmotståndare har hon fått känna på den dåliga stämning som spridit sig i husen.
– De har ringt på min dörr flera gånger och trängt sig in i lägenheten för att inspektera kök och badrum. Låt mig vara ifred och tycka vad jag vill, säger hon.

Leif Rönngren (s), vice ordförande i styrelsen för Stockholmshem har sin bild klar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
– Det är skamligt att utöva påtryckningar på det här sättet. Tyvärr är det bara ett exempel av de många övertramp som gjorts i floden av ombildningsförsök som sköljt över Stockholm de senaste åren, säger han.

Frågan har varit uppe på styrelsens bord och Leif Rönngren är förvånad över flera av ledamöternas reaktioner.

Annons
– De frågar sig hur det kan gå till så här. Men det här är inga nyheter, redan förra ombildningsvändan var det mängder av bråk och hot. Jag tycker att det är politiskt aningslöst att släppa loss människor på det här sättet, det är alltför många som endast ser till sina egna intressen.
 
I tisdags var det möte där de boende kunde ställa frågor till Joakim Bengtsson och Harriette Sonderwal från Hyresgästföreningen Bromma/Ekerö.
– Det är mycket en generationsfråga det här med ombildningar, konstaterade Joakim Bengtsson.
– Många unga människor ser inte det här som sitt slutgiltiga boende, medan äldre ofta vill bo kvar.
 
Anton Berg har bott i området i hela sitt liv.
– Jag vill absolut inte bli av med Stockholmshems servicepersonal och det är bara ett av många skäl att inte ombilda, säger han.

Läs också Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.