HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Eskilstuna: Hyresgäst får bo på prov och betala skadestånd

Eskilstuna Trots att Eskilstunabon inte betalade hyran för tre månader får hon bo kvar i lägenheten. Men då måste hon sköta sig under den ett år långa prövotiden.
Hyresgästen stämdes av Victoria Park i Eskilstuna tingsrätt, men har nu gjort upp med sin hyresvärd.

Kvinnan fick flera inkassokrav men struntade ändå i att betala hyran för sin lägenhet under augusti, september och november i fjol. Hyresvärden Victoria Park sade därför upp hyresavtalet men lyckades aldrig delge henne.

Det ledde till att bolaget i november stämde kvinnan i Eskilstuna tingsrätt.

Läs ocksåSeg hyrestvist över - hyrorna höjs i Kävlinge

Men nu har parterna kommit överens och har upprättat ett förlikningsavtal. Överenskommelsen innebär att kvinnan får behålla sin lägenhet, men med ändrade hyresvillkor. Under en prövotid på ett år, räknat från den 1 januari, löper hyreskontraktet på en månad i taget samtidigt som även uppsägningstiden är på en månad.

Om hon klarar prövotiden kommer de ordinarie hyresvillkoren därefter att börja gälla.

Eskilstunabon ska även betala hyran för de tre månaderna, sammanlagt 32 618 kronor inklusive ränta. Utöver det får hon betala rättegångskostnaderna på drygt 8 000 kronor plus 1 250 kronor i skadestånd för delgivning. Totalt landar slutsumman på 42 428 kronor.

Läs ocksåNya skattebetalare får ofta förtur i bostadskön – men sjuka Linnéa fick stå tillbaka
Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Kartläggning: Fester stör dina grannar mest av allt Hög musik och fest stör mest

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.