HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Får inte tillbaka deposition – ber hyresnämnden om hjälp

Helsingborg De båda andrahandshyresgästerna i Helsingborg får inte tillbaka de 16 600 kronor som de har betalat i deposition. Dessutom anser de att de har betalat för mycket i hyra. Nu har de vänt sig till hyresnämnden för att få hjälp.
Foto: Gry Ellebjerg
Andrahandshyresgästerna får inte tillbaka sin deposition. Nu har de vänt sig till hyresnämnden för att få hjälp.

Enligt den ansökan som har lämnats in till hyresnämnden i Malmö har andrahandshyresgästerna vid flera tillfällen försökt få tillbaka sina pengar. De båda kvinnorna menar att förstahandshyresgästen saknar belägg för att behålla depositionen. De uppger även att mannen har uttalat hot via telefon.

Uthyrningen, som har godkänts av den privata värden, skulle gälla under ett år. Enligt de båda andrahandshyresgästerna angav hyresvärden att hyran skulle uppgå till 7 800 kronor per månad. Men förstahandshyresgästen, som hyrde ut sin lägenhet delvis möblerad, krävde istället 8 300 kronor i hyra. 

Läs också15 000 kronor i hyresskuld – nu åker hyresgästen ut

För att få hjälp med att få tillbaka depositionen på 16 600 kronor och även eventuell överhyra har de både kvinnorna vänt sig till hyresnämnden.

Läs också Hyresgäst i Linköping får tillbaka 19 000 kronor Vädjade om en andra chans men förlorar lägenheten Värden ville avhysa - men uppsägning får bakläxa Många vill hyra ut tillfälligt – men bara ett fåtal har testat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.