HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fastighetsägaren får förbättra badrummet

Nyheter ​Hyresgästen motsatte sig vissa förbättringar i badrummet i samband med stambytet i fastigheten. Både hyresnämnden och hovrätten kom fram till att fastighetsägarens ambition att ge alla lägenheter en enhetlig och hållbar standard väger tyngre än hyresgästens önskan att få behålla badrummet som det är.

​Hyresgästen på Guldheden i Göteborg bor i en av de 126 lägenheter där värden Göteborgs Stads Bostads AB byter stammar och samtidigt höjer standarden till modern nivå. Alla hyresgäster utom tre har godkänt renoveringen.

Hyresgästen anser att hans badrum fungerar utan anmärkning. Efter renoveringen skulle hans klädkammare bli mindre än tidigare. Han motsatte sig dessutom den avtalade hyreshöjningen, och konstaterade att ”det är inte snyggt när Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen kör över den lilla människan”.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

Hyresnämnden gick på värden linje, och slår fast att förändringen inte strider mot ”intressen som hyresgäster i allmänhet kan antas ha”. Eftersom förändringen inte heller är oskälig mot den klagande hyresgästen fick Bostadsbolaget tillstånd att genomföra renoveringen enligt planerna.

Hyresgästen överklagade till hovrätten, och hävdade bland annat att hans hälsa skulle försämras om renoveringen genomfördes. Han hade sedan lång tid försökt hitta en likvärdig bostad att flytta till, men inte lyckats.

Hovrätten lät sig inte bevekas, utan fastställde hyresnämndens godkännande.

Läs ocksåTio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nyttKonflikten om hyrorna på Pennygången ledde till att Hyresgästföreningen utvecklade nya metoder, säger Kim Weinehammar och Pedram Kouchakpour.
Läs också Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.