HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fastighetsägarna kräver enighet om flygbuller

Linköping Myndigheterna måste enas om vilka riktvärden för flygbuller som ska användas. Det anser Fastighetsägarna, som menar att bostadsbyggandet i Linköping hämmas.

Boverket har sina riktvärden, Naturvårdsverket andra. Hur mycket buller från flygverksamheten kan tolereras där människor bor – eller ska bo i framtiden? Det är de ansvariga myndigheterna oeniga om och på en del platser i Linköping kan inga nya bostäder byggas innan det är klarlagt vilka riktvärden som ska gälla. Hela regionens tillväxt påverkas negativt, menar Fastighetsägarna.

Organisationen Fastighetsägarna, där många privata hyresvärdar är medlemmar, tycker att det är hög tid att frågan avgörs en gång för alla. Tillsammans med bland andra Linköping kommun, universitetet och Östsvenska handelskammaren har man därför skrivit ett brev till berörda myndigheter, där man påpekar detta. Samma brev har också skickats till riksdagsledamöter och regeringsmedlemmar.

Läs ocksåMiljonvitet mot gymmet i Ewas hus upphävsEwa Henriksson bor ovanpå ett av gymkedjan Fitness 24/Sevens största gym i Olskroken, Göteborg. Hon störs kraftigt av det svårförutsägbara bullret från gymmet.

”Det är många som på olika sätt berörs av bullerfrågan. Oavsett vem man företräder är vi överens om att vi måste få klara besked i den här frågan”, skriver Björn Lundborg, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna i Linköping i ett pressmeddelande.

Annons

Övriga som har undertecknat brevet är fackförbundet Unionen, Sveriges Byggindustrier i Linköping och marknadsbolaget East Sweden.

Två utredningar i frågan pågår. Den första ska enligt planerna vara klar om drygt två veckor.

Annons
Läs ocksåGymbullret ett gissel för Ewa och hennes grannar – ”Helvetiskt”Ewa Henriksson bor i samma hus som ett av Fitness24Sevens största gym. Hon och grannarna störs av buller från gymmet. Nu tvistar gymkedjan och fastighetsägaren Ernst Rosén i rätten om vems felet är.
Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.