HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fastighetsägarna överklagar Varbergshyror till hovrätten

Varberg Nyligen överklagade Hyresgästföreningen beslutet om Varbergshyrorna till Svea hovrätt. Nu gör Hyresgästföreningens motpart, Fastighetsägarna GFR, samma sak.

I ett pressmeddelande säger Fastighetsägarna GFR:s chefsjurist Åse Sundström att anledningen till överklagan är att ärendet är så ”principiellt viktigt”.

– I somras stod det klart att hyreshöjningarna för de första fastigheterna som prövats i Varberg blev mellan 0 och 6 procent. De kommer att gälla retroaktivt från den 1 april 2013. Höjningarna på fyra respektive sex procent är vi nöjda med. Det är ett betydligt högre bud än det som Hyresgästföreningen lämnade i vintras, säger hon och fortsätter.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

– Men vi menar att Hyresnämnden gjort en felaktig bedömning beträffande de fastigheter där det inte blev någon höjning. I vissa delar har Hyresnämnden också bortsett från det jämförelsematerial vi åberopade. Det är detta vi vill att hovrätten prövar.

Annons

Fastighetsägarna GFR kommer under hösten att fortsätta lämna in ansökningar till hyresnämnden för att pröva hyresnivån för fler fastigheter i Varberg. Svea hovrätt kommer sannolikt inte hinna behandla överklagan under år 2013.

Läs mer om hyrestvisten i Varberg här!

Annons
Läs ocksåProstituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar
Läs också Värd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.