Annons

Fest för 50-årsjubilerande hyresgäster i Norrköping

Norrköping Mycket har hänt, inte minst när det gäller standarden i lägenheterna, under de 50 år som Elsie Samuelson och hennes man har varit hyresgäster hos Hyresbostäder. På måndagen bjöd värden dem, och andra jubilarer, på fest.

​Hyresbostäder har som tradition att varje år bjuda in de hyresgäster som varit företaget troget i 50 år. I år var de 23 stycken som inbjöds att komma och fira på Färgargården i Norrköping. När kalaset började hängde molnen tunga över staden och hotade med regn. Därför hölls festligheterna inomhus.

Elsie och Rune Samuelson bodde först i Haga, hos en annan hyresvärd, som nygifta. 1961annonserade de efter en annan lägenhet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi skrev att vi kunde tänka oss att bo vart som helst utom i Ljura. Men så fick vi lägenhet i Ljura i alla fall och i dag kan vi inte tänka oss att bo någon annanstans, säger Elsie.

De blev kvar i samma lägenhet fram till mitten av 1990-talet.

– Då flyttade vi 20 meter närmare centrum, berättar Rune.
Paret flyttade från en trea på Dagsbergsvägen till en annan trea i huset bredvid.

Annons
Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Egentligen flyttade vi för fönsterputsningens skull. Vi hade treglasfönster med totalt 72 sidor att putsa. Nu är det bara tolv, säger Elsie som konstaterar att flytten gett henne mer tid över till alla de fritidsintressen som paret har.

Bland annat spelar de boule regelbundet.

Utvecklingen har gått framåt under åren som de bott i hyreslägenhet.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

– Det är mycket som har blivit bättre. Tänk att man kan ha egen tvättmaskin och torktumlare i lägenheten i dag och inte behöver springa ner i källaren, säger Elsie.

För 50 år sedan var inte rinnande varmvatten och eget badrum självklart, men det har Elsie och Rune alltid haft förmånen att ha.

Annons

– Vi trivs jättebra och har inga planer på att flytta någon mer gång, säger Elsie.

De trogna hyresgästerna fick ta emot diplom och varsin glasvas att pryda hemmet med. Elsies och Runes diplom hamnar nog på väggen i matrummet.

– Vi har trångt på väggarna för där har vi foton på våra barnbarn. Vi har många barnbarn, säger Elsie.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.