HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Föreningen kräver tydlighet om momsen

Nyheter Hyresgästföreningen oroas över att den kan bli momspliktig. I sitt remissvar kräver föreningen ett tydligt undantag.

Ett orosmoln vilar över Hyresgästföreningen. Sveriges momslagstiftning ska harmoniseras med EU:s. Det kan innebära att Hyresgästföreningen momsbeläggs. Något som i så fall innebär minskade intäkter på mellan 50 och 100 miljoner kronor per år och dessutom en stor administrativ börda.

I Hyresgästföreningens remissvar till regeringens promemoria kräver föreningen att det i kommande proposition klargörs att föreningens intäkter, det vill säga medlemsavgifter, hyressättningsavgift och boinflytande- och fritidsmedel, undantas från moms. 

Annons
Läs också”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

Hyresgästföreningen argumenterar med att man är en ideell organisation utan vinstintresse.

Någon gång i mars-april vet vi om finansminister Anders Borg och hans kolleger på finansdepartementet hörsammat Hyresgästföreningen. Då väntas momspropositionen vara kvar. 

Annons
Läs också Förslaget om att stoppa skatteplanering försvann Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta" Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.