Annons

Föreningen kräver tydlighet om momsen

Nyheter Hyresgästföreningen oroas över att den kan bli momspliktig. I sitt remissvar kräver föreningen ett tydligt undantag.

Ett orosmoln vilar över Hyresgästföreningen. Sveriges momslagstiftning ska harmoniseras med EU:s. Det kan innebära att Hyresgästföreningen momsbeläggs. Något som i så fall innebär minskade intäkter på mellan 50 och 100 miljoner kronor per år och dessutom en stor administrativ börda.

I Hyresgästföreningens remissvar till regeringens promemoria kräver föreningen att det i kommande proposition klargörs att föreningens intäkter, det vill säga medlemsavgifter, hyressättningsavgift och boinflytande- och fritidsmedel, undantas från moms. 

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästföreningen argumenterar med att man är en ideell organisation utan vinstintresse.

Någon gång i mars-april vet vi om finansminister Anders Borg och hans kolleger på finansdepartementet hörsammat Hyresgästföreningen. Då väntas momspropositionen vara kvar. 

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Ministern: ”Kommunerna har det yttersta ansvaret för att äldre får det stöd de behöver” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.