Annons

Föreningen kräver tydlighet om momsen

Nyheter Hyresgästföreningen oroas över att den kan bli momspliktig. I sitt remissvar kräver föreningen ett tydligt undantag.

Ett orosmoln vilar över Hyresgästföreningen. Sveriges momslagstiftning ska harmoniseras med EU:s. Det kan innebära att Hyresgästföreningen momsbeläggs. Något som i så fall innebär minskade intäkter på mellan 50 och 100 miljoner kronor per år och dessutom en stor administrativ börda.

I Hyresgästföreningens remissvar till regeringens promemoria kräver föreningen att det i kommande proposition klargörs att föreningens intäkter, det vill säga medlemsavgifter, hyressättningsavgift och boinflytande- och fritidsmedel, undantas från moms. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen argumenterar med att man är en ideell organisation utan vinstintresse.

Någon gång i mars-april vet vi om finansminister Anders Borg och hans kolleger på finansdepartementet hörsammat Hyresgästföreningen. Då väntas momspropositionen vara kvar. 

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.