Annons

Hyresgäst sägs upp – hyr ut tre lägenheter till 20 gästarbetare

Helsingborg 20 gästarbetare i tre lägenheter. Fastighetsägaren hävdar att hyresgästens andrahandsuthyrning bryter mot deras avtal. Hyresgästen har sagts upp men flyttar inte.
Hyresvärden har räknat till över 20 cyklar på gården som ska tillhöra gästarbetarna. Foto: Genre/Pixabay

Fastighetsägaren, ett dödsbo, har nu vänt sig till hyresnämnden. I handlingarna till nämnden beskrivs att det var tänkt att hyresgästen, ett aktiebolag, skulle köpa fastigheten som ligger centralt i Helsingborg. Men av olika anledningar blev det inte så. När köpet skulle gå igenom kom köparen med ett krav som säljaren inte kunde acceptera. Det var att två kommersiella lokaler skulle sägas upp.

I huset fanns en bostadsrättsförening som hade en viss tid på sig att lägga bud så affären drog ut på tiden. Under tiden mellan att affären blev överenskommen och skulle avslutas fick den tänkte köparen hyra tre lägenheter. En till en arkitekt som skulle projektera på renoveringsarbeten och två som de ville ha tomma efter överlåtelsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu blev det inte så, skriver dödsboet. I stället har bolaget låtit uppskattningsvis 20 gästarbetare bo i lägenheterna utan tillstånd. Det sliter på fastigheten, frestar på de andra hyresgästerna och försvårar en försäljning. Dödsboet skriver ”Eftersom syftet med uthyrningen fallit kan det inte strida mot god sed eller vara oskäligt mot hyresgästen att hyresförhållandet upphör”.

Annons

Bolaget har fått en så kallad rättelseanmaning med chansen att rätta sig men då inget hände blev lägenheterna uppsagda i slutet av mars. Hyresnämnden prövar målet den 29:e maj.

Bolaget har inte skriftligen bemött ansökan.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.