HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst sägs upp – hyr ut tre lägenheter till 20 gästarbetare

Helsingborg 20 gästarbetare i tre lägenheter. Fastighetsägaren hävdar att hyresgästens andrahandsuthyrning bryter mot deras avtal. Hyresgästen har sagts upp men flyttar inte.
Hyresvärden har räknat till över 20 cyklar på gården som ska tillhöra gästarbetarna. Foto: Genre/Pixabay

Fastighetsägaren, ett dödsbo, har nu vänt sig till hyresnämnden. I handlingarna till nämnden beskrivs att det var tänkt att hyresgästen, ett aktiebolag, skulle köpa fastigheten som ligger centralt i Helsingborg. Men av olika anledningar blev det inte så. När köpet skulle gå igenom kom köparen med ett krav som säljaren inte kunde acceptera. Det var att två kommersiella lokaler skulle sägas upp.

I huset fanns en bostadsrättsförening som hade en viss tid på sig att lägga bud så affären drog ut på tiden. Under tiden mellan att affären blev överenskommen och skulle avslutas fick den tänkte köparen hyra tre lägenheter. En till en arkitekt som skulle projektera på renoveringsarbeten och två som de ville ha tomma efter överlåtelsen.

Läs ocksåHyrde ut via Airbnb – sägs upp från lägenhet

Nu blev det inte så, skriver dödsboet. I stället har bolaget låtit uppskattningsvis 20 gästarbetare bo i lägenheterna utan tillstånd. Det sliter på fastigheten, frestar på de andra hyresgästerna och försvårar en försäljning. Dödsboet skriver ”Eftersom syftet med uthyrningen fallit kan det inte strida mot god sed eller vara oskäligt mot hyresgästen att hyresförhållandet upphör”.

Bolaget har fått en så kallad rättelseanmaning med chansen att rätta sig men då inget hände blev lägenheterna uppsagda i slutet av mars. Hyresnämnden prövar målet den 29:e maj.

Bolaget har inte skriftligen bemött ansökan.

Läs ocksåCannabisångor stör grannarna - nu ryker hyreskontraktet
Läs också Hyresgäster i Trelleborg förlorade striden om höjda hyror Hade fru och företag utomlands – hyrde ut för dyra pengar hemma Studentnation tar ut avgift för andrahandsuthyrning - saknar stöd i lagen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.