HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Glömde kastrull på spisen – vanvård avslöjades

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg glömde en kastrull på spisen. När hyresvärden gick in i bostaden för att undersöka skadorna upptäcktes det att lägenheten hade vanvårdats.
Foto: Hyresnämnden
Enligt hyresvärden är kvinnans bostad i ett sådant dåligt skick att hon inte längre kan få bo kvar.

Kvinnan har bott i sin bostad i över 20 år utan anmärkningar. Men i februari glömdes en kastrull kvar på spisen. Det uppstod torrkokning och en mindre brand. När hyresvärden gick in i bostaden för att undersöka skadorna upptäcktes det att lägenheten hade vanvårdats under en längre tid.

Enligt de handlingar som värden har skickat in till hyresnämnden i Malmö är lägenheten belamrad av saker. Det fanns även flugor i bostaden.

Läs ocksåHyreshusbrand i semesterparadiset Fjällbacka

Den privata värden meddelade att hyresgästen hade en månad på sig att städa sin bostad. När skicket i bostaden var oförändrat efter den utlovade månaden avslutade hyresvärden kontraktet. 

Eftersom hyresgästen inte flyttar självmant har hyresvärden vänt sig till hyresnämnden. I augusti ska nämnden ta ställning till om hyresgästen får bo kvar eller inte.

Läs också Grillvädret är på väg tillbaka – det här gäller om du bor i hyresrätt Lämnade fönstret på glänt – krävs på 16 000 kronor Hyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet Han tog fajten för lä­gen­hets­by­tet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.