HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Glömde kastrull på spisen – vanvård avslöjades

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg glömde en kastrull på spisen. När hyresvärden gick in i bostaden för att undersöka skadorna upptäcktes det att lägenheten hade vanvårdats.
Foto: Hyresnämnden
Enligt hyresvärden är kvinnans bostad i ett sådant dåligt skick att hon inte längre kan få bo kvar.

Kvinnan har bott i sin bostad i över 20 år utan anmärkningar. Men i februari glömdes en kastrull kvar på spisen. Det uppstod torrkokning och en mindre brand. När hyresvärden gick in i bostaden för att undersöka skadorna upptäcktes det att lägenheten hade vanvårdats under en längre tid.

Enligt de handlingar som värden har skickat in till hyresnämnden i Malmö är lägenheten belamrad av saker. Det fanns även flugor i bostaden.

Läs ocksåCarinas hem brann upp – två gånger

Den privata värden meddelade att hyresgästen hade en månad på sig att städa sin bostad. När skicket i bostaden var oförändrat efter den utlovade månaden avslutade hyresvärden kontraktet. 

Eftersom hyresgästen inte flyttar självmant har hyresvärden vänt sig till hyresnämnden. I augusti ska nämnden ta ställning till om hyresgästen får bo kvar eller inte.

Läs också Uppsagd för att värden vill slippa brandtrappa Hyresgäst har rätt till fungerande toalett För många katter i sin lägenhet– kvinna förlorar hyreskontrakt Hyresstrid: Lundastudenter vägrar betala mer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.