Annons

Här var det fest hos bästa föreningen

Nyheter Adofsberg- Ragnvalla i Helsingborg är den bästa lokala hyresgästföreningen i norra Skåne. I alla fall enligt en tävling. I helgen var det fest.
Lovisa Naxen som uppträdde med sång intervjuades av hyregästföreningens Bertil Jönsson. Foto: Magnus Lundberg, Det bjöds på kallskuret med potatissallad när det var gårdsfest. Foto: Magnus Lundberg, Lucky kickers uppträdde med linedance. Foto: Magnus Lundmark

Förra året utlyste hyresgästföreningen en tävling om den mest aktiva lokala hyresgästföreningen i Region norra Skåne, där också södra Halland ingår. Adolfsberg-Ragnvalla vann. Motiveringen var bland annat att den är duktig på att täcka in både sociala aktiviteter och olika sätt att påverka sin hyresvärd. De är dessutom synliga på sociala medier.

– Vi försöker göra saker för våra boenden, allt från utflykter till att vara aktiva i arrangemang som Adolfsbergsfesten. Vi har bomöten och till exempel också fixat grillplatser på gårdarna. I höst ska vi ha ett scones-café, säger ordförande Gert-Eric ”Rasmus” Rasmusson.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Priset var en makeover av den lokala lokalen eller en gårdsfest värd 8 000 kronor. Föreningen valde fest och i helgen träffades ett 90-tal grannar.  Det var underhållning, det bjöds på mat och godisregn.

Inom Adolfsberg-Ragnvalla finns 540 lägenheter och hyresvärd är Akelius. Tävlingsjuryn bestod av Hyresgästföreningen norra Skånes regionchef, utvecklingschef och regionsstyrelsens au. Alla föreningsstyrelser uppmanades att nominera en lokal förening.

Annons
Läs också Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.