Annons

Hästar hämtar papper i Jönköping

Nyheter Hyresgästerna i Råslätt i Jönköping kan vänta sig en något ovanlig syn på gatorna inom kort. Allmännyttiga bostadsbolaget Vätterhem har nämligen bestämt att returpappret i ett år framåt ska hämtas med häst och vagn.​
Bakgrunden till det ålderdomliga färdsättet är att det kommunala bostadsbolaget vill minska biltrafiken i området, berättar Tommy Johannesen vid Vätterhem för Hem & Hyra. En stor del av de 2 500 hushållen i Råslätt utgörs av barnfamiljer och tanken är på sikt att området ska vara helt bilfritt. 
– Jag hade hästar när jag var yngre och när vi bestämde att vi skulle minska biltrafiken i Råslätt kändes det naturligt med hästar i den miljön, säger Tommy Johannesen.
 
Vätterhem har tecknat ett ettårsavtal med en lokal bonde om att hämta pappret. Varannan vecka ska hästarna frakta tidningspappret till en container i utkanten av området.
Och Tommy Johannesen tror att hästarna blir ett positivt inslag i stadsmiljön.
– Jag hoppas att hyresgästerna uppfattar det som trevligt, säger han.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Dvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.