HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HD nekar värden prövning

Helsingborg Hyresvärden accepterade inte konkursen i Helsingborg. Men Högsta domstolen tar inte upp fallet.

Fastighetsägaren Thomas Olsgården, numera Goldenberg, accepterar inte att hans bolag Hyreshem Helsingborg AB har försatts i konkurs och har överklagat till Högsta domstolen. Domstolen har nu meddelat att den inte ger något prövningstillstånd (utan vidare motivering). Därmed kan förfarande runt konkursen fortsätta.

Före jul hölls ett edgångssammanträde i Helsingborgs tingsrätt. Thomas Olsgården var närvarande och menade att bolaget inte hade behövt gå i konkurs om den så kallade sysslomannen, utsedd av kronofogdemyndigheten, hade skött sig och betalat skulder.

Läs ocksåStämdes för mögel i lägenhet – därför frias hyresgästen

Bolaget ägde tidigare fastigheter på Lägervägen i Helsingborg. Enligt konkursförvaltaren fattas cirka 120 miljoner kronor i konkursen.

Läs tidigare artikel  här: Hyresvärd hämtades av polis

Läs också 85-åring riskerade att vräkas - därför får hon en chans till Ville vräka hyresgäst: Därför får hyresvärdarna betala ett stort belopp Stäms på 340 000 för hundkiss - bestrider fakturan Värden hade inte på fötterna – uppsägning ogillas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.