HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Helsingborgsvärd förbjuds hyra ut

Helsingborg Mögel och råttor. Det var några problem som mötte miljöinspektörerna när de besökte huset utanför Helsingborg. Miljönämnden förbjuder ägaren att hyra ut.
Foto: Pixabay

Den större villan i en mindre ort nordöst om Helsingborg är ombyggd till hyreslägenheter. När en av hyresgästerna kontaktade miljökontoret och personal åkte ut fann de flera brister. Bland annat dålig luft, värme, ventilation och ett stort hål i en altandörr. Hyresgästen vittnade också om hur råttor tog sig in i bostaden via köket. Det var dessutom svårt att kartlägga hur många som bodde där. Enligt lag ska alla lägenheter ha ett lägenhetsnummer men det saknade bostäderna här.

Hyresvärden fick ett föreläggande om att utreda och åtgärda bristerna. Han menade dock i sin tur att det var hyresgästen som hade orsakat felen och bristerna och sade upp honom. Uppsägningen drevs till hyresnämnden. En förhandling skulle ha hållits i veckan men ställdes in då hyresgästen nu har flyttat.

Läs också90-åriga Ingers dröm om värme är nästan infriad

Fastighetsägaren har inte visat någon utredning och miljönämnden har beslutat att förbjuda honom att hyra ut. Skulle han göra det ändå ska han betala ett vite på 20 000 kronor.

– Innan någon får bo där igen måste ägarne visa att boendemiljön är okej. Att saker som hålet i dörren är lagat och temperaturen går att reglera, säger miljöinspektör Robert-Jakobsson-Åhl.

Enligt fastighetsägaren ska han inte hyra ut längre utan ha huset för sig själv.

Läs ocksåNu tar hyresvärden itu med "häxsotet"Vad är häxsot
Läs också Psykisk terror när grannen dansar Roligare dela på vardag och fest Sex mil inte tillräckligt för att få hyra ut i andrahand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.